Hlavní obsah

Soud: HC Olomouc nemusí vracet peníze za přestup hráče

Olomouc

Hokejový klub HC Olomouc nemusí vracet Petru Krejčiříkovi přes půl miliónu korun za přestup jeho syna. Rozhodl o tom dnes olomoucký okresní soud. Krejčiřík naopak musí zaplatit HC Olomouc náklady řízení přesahující 100 000 korun.

Článek

Otec musel za přestup patnáctiletého syna Vojtěcha do PSG Zlín v roce 2013 zaplatit 605 000 korun, které dosud splácí. Hokejista byl totiž již od 13 let vázán smlouvou v Olomouci. Krejčiřík tvrdil, že tehdy kontrakt podepsal pod nátlakem ve snaze zachránit synovu kariéru. Pokud by ji prý nepodepsal, nenechal by klub syna hrát ani trénovat.

Podle soudu však v tomto sporu olomoucký klub žalovaným být nemůže. Za přestup totiž Krejčiřík neplatil Olomouci ale Zlínu. "Žalovaný není legitimním účastníkem tohoto řízení, neboť se na přestupu hráče nemohl nijak obohatit," uvedla soudkyně Sylva Teličková.

Soud se nezabýval samotnou smlouvou, ani přiměřeností částky za přestup mladého hráče, která vyplývá z tabulek hokejového svazu. Krejčiříkův obhájce Jaroslav Brož ČTK řekl, že podají odvolání. Předání peněz prostřednictvím zlínského klubu označil za právní trik. "Bylo to v režii protistrany. Ti se takto kryli, tváří se, že uzavřeli smlouvu s PSG Zlín a že to byla vůle PSG Zlín a protistrany. Ačkoliv jedním dechem tady zaznělo, že nikdo by takovou částku neplatil," uvedl Brož.

Krejčiřík dosud uhradil 525 000 korun, které chtěl dostat zpět. Soud se případem zabýval několik měsíců. Vypovídali před ním i hráčští agenti, kauzu řešil také hokejový svaz. Případ teď s největší pravděpodobností bude pokračovat u krajského soudu.

Reklama

Související témata: