Hlavní obsah

Českého hokejistu Říhu na Slovensku vyhodili. Kvůli nepřístojnostem v kostele

Bratislava

Český hokejista Lukáš Říha (34) přišel o místo ve slovenském klubu MHC Martin, protože se měl dopustit nepřístojností v kostele. „Neříkám, že se tam nic nestalo, ale radovánky to určitě nebyly,“ řekl Říha deníku Plus jeden deň.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Lukáš Říha na archivním snímku.

Článek

Říha byl nařčen, že se svou přítelkyní provozoval sex ve zpovědnici kostela ve městě Vrútky. Hokejista to odmítá. „Stalo se to v prosinci ve Vrútkách, odkud přítelkyně pochází.

V předvánočním období jsme večer kolem deváté zavítali do zdejšího kostela. Nešli jsme se tam modlit, pouze podívat. Nebyl jsem opilý a nechtěli jsme tam vyvádět. Přiznávám, měli jsme k sobě blízko, byli jsme tam sami, zavřeli jsme se ve zpovědnici a tam jsme se líbali," vysvětlil Říha. „Iva mi seděla na kolenou, když nás přichytla jedna babka," dodal hokejista.

Starší žena začala křičet, čímž přivolala další lidi. „Přítelkyně dostala od nějakého muže facku, na místo dorazila policie. Nic vážného se nestalo, vždyť jsme tam netočili porno," líčil dramatickou situaci Říha.

Házela se na mě špína

Hokejistovi vadí, že celá záležitost se začala řešit až po čase. „Smutné je, že se to vytáhlo až po měsíci a půl. Do té doby to brali zcela normálně. Najednou přišla panika a házela se na mě špína. Kdybych řekl stokrát pravdu, někdo bude chtít slyšet stále jen lež," dodal.

Na otázku deníku, zda je věřící, Říha odpověděl, že z půlky je muslim po otci, který je z Bosny a Hercegoviny a jeho přítelkyně je Židovka. Hokejista připouští, že je vždy tam, kde se něco děje.

„V minulosti jsem byl obviněn ze znásilnění, když jsem v Martině řídil bez řidičského průkazu, honilo mě šest policejních vozů. Už jsem přemýšlel, že bych napsal knihu. Tolik, hloupostí, kolik jsem vyvedl za tak krátký čas, se jen tak někomu nepovede," dodal.

Reklama

Související témata: