Hlavní obsah

Hokejová Liga mistrů má kompletní seznam účastníků

Curych

Kompletní složení má nadcházející druhý ročník obnovené hokejové Ligy mistrů, v které se nově oproti předchozím 44 představí 48 klubů. Českou extraligy budou zastupovat čtyři stálí účastníci ze zakládajících členů s licencí A Liberec, Pardubice, Sparta a Vítkovice. Start si zopakuje i nejlepší tým letošní základní části Třinec a loňského mistra Zlín nahradí Litvínov, který skončil v dlouhodobě soutěži druhý a bojuje v play off s Třincem o titul.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Pardubic budou zastupovat českou extraligu v Lize mistrů.

Článek

V soutěži se opět představí po osmi týmech ze Švédska a Finska, po šesti ze Švýcarska a Německa a čtyři z EBEL, kterou letos zastupují pouze rakouské celky. Loni se z ní dostalo do Ligy mistrů italské Bolzano. Dva zástupci zůstali Norsku, nově je mají také Slovensko, Dánsko a Velká Británie. Premiérově se také dostane na nejlepší tým Francie Gap a vítěze Kontinentálního poháru Neman Grodno z Běloruska.

Šestnáct skupin po třech účastnících bude rozlosováno 13. května během mistrovství světa v Praze. Utkání ve skupinách, kde kluby sehrají čtyři zápasy systém každý s každým doma a venku se budou hrát od 20. srpna do 6. září.

První dva týmy postoupí do play off, které startuje 22. září a série se až do semifinále hrají na dva zápasy - doma a venku. Finále na jediný zápas se bude hrát 9. února 2016.

Přehled účastníků hokejové ligy mistrů v sezóně 2014/15:
Kluby s licencí A: Bílí Tygři Liberec, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel (všechny ČR), IFK Helsinky, JYP Jyväskylä, KalPa Kuopio, Kärpät Oulu, Tappara Tampere, TPS Turku (všechny Fin.), Adler Mannheim, Eisbären Berlín, ERC Ingolstadt, Krefeld Pinguine (všechny Něm.), SC Bern, Fribourg-Gottéron, Curych Lions, EV Zug (všechny Švýc.), Djurgaarden IF, HC Frölunda, Färjestad, HV 71 Jönköping, HC Linköping, Lulea Hockey (všechny Švéd.), Red Bull Salcburk, Vídeň Capitals (oba EBEL).
Kluby s licencí B: HC Oceláři Třinec, HC Verva Litvínov (oba ČR), Lukko Rauma, Espoo Blues (oba Fin.), Düsseldorf EG, Red Bull Mnichov (oba Něm.), HC Davos, Servette Ženeva (oba Švýc.), Växjö Lakers, Skelleftea AIK (oba Švéd.), KAC Klagenfurt, EHC Black Wings Linec (oba EBEL).
Kluby s licencí C: Stavanger Oilers, Storhamar Dragons (oba Nor.), HC Košice, HK Nitra (oba SR), SönderjyskE, Herning Blue Fox (oba Dán.), Sheffield Steelers, Braehead Clan (oba Brit.), Gap Rapaces (Fr.), HK Neman Grodno (Běl.).

Reklama