Hlavní obsah

Fotbal je jinde. Ale basketbal by hokejová Liga mistrů mohla dohnat, věří Hašek

Praha

Nespřádají sci-fi plány, jak za pár let doženou fotbal. Přesto tvůrci projektu hokejové Ligy mistrů i zástupci klubů s optimismem vyhlížejí druhý ročník klubové soutěže, který byl v Praze rozlosován během světového šampionátu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dominik Hašek během losování hokejové Ligy mistrů.

Článek

Už několik snah o vytvoření elitní mezinárodní klubové hokejové soutěže zkrachovalo, proto se k novému pokusu přistupovalo s opatrností. Ale první ročník, v němž v ryze švédském finále triumfovala Lulea, si pořadatelé pochvalovali. Byť divácká návštěvnost často zaostávala za kulisou ligových utkání, obzvlášť patrné to bylo v Česku.

„Hodně jsme se za ten rok naučili a doufám, že v nové sezóně budeme ještě lepší,“ vyhlásil při losu generální ředitel hokejové Ligy mistrů Martin Baumann. „Podařilo se nám dát dohromady 44 týmů, což je samo o sobě velký úspěch. Teď budeme mít ještě o čtyři týmy více, přál bych si plné arény,“ zasnil se Švýcar.

Zemí přibylo, ale dál bez Rusů

Soutěži stále chybí zástupci z nejprestižnější evropské soutěže, Kontinentální ligy. Do dalších zemí se ale rozšiřuje, letos už bude mít ve hře své reprezentanty dvanáct států.

„Líbí se mi, že tam jsou i týmy z Francie nebo Anglie, je vidět, že zájem o soutěž roste,“ oceňuje legendární gólman Dominik Hašek, jenž v O2 areně nový ročník soutěže za účasti šesti českých týmů losoval.

Zvýšení počtu diváků na zápasech je hlavním úkolem, který si teď Liga mistrů klade. „Chce to, aby lidi chodili podobně jako v některých městech, jinde ta návštěvnost byla slabší, ale když se bude zvyšovat, poroste i úroveň ligy,“ věří Hašek, jenž za příklad dává třeba basketbalovou Euroligu.

„Byl bych rád, kdybychom se do tří pěti let dostali na takovou úroveň. Určitě v té době nebudeme tam, kde fotbal, u něj je historie mezinárodních soutěží jinde,“ připouští Hašek.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články