Hlavní obsah

Hokejové Znojmo má velké plány. V EBEL lize chce odehrát zápas pod širým nebem

Znojmo

Hokejisté Znojma uvažují o tom, že by během tří let odehráli v lize EBEL zápas pod širým nebem. Utkání by se mělo konat u hraničního přechodu Hatě. Vedení klubu už začalo jednat s obchodníky, kteří zde působí, i s rakouským celkem Vídeň Capitals, jenž by měl být soupeřem Znojma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Vedení vídeňského klubu se této myšlence nebrání. Nyní jsme ve fázi kalkulací toho, kolik by to stálo. A také jednáme se sponzory. A není to nereálná částka," uvedl na klubovém webu prezident Orlů Pavel Ohera.

Původně plánovali hokejisté Znojma odehrát utkání přímo ve městě na fotbalovém stadiónu, kde je veškeré zázemí. Kapacita hlediště pro 2599 lidí by však byla na takový zápas po nákladné rekonstrukci nedostatečná.

"Dodatečné náklady na vytvoření infrastruktury se ukázaly vyšší než výstavba celého areálu na zelené louce na Hatích. Taková událost by nám každopádně velmi pomohla v propagaci Znojma, širokého regionu, ale i našeho klubu a ligy EBEL," řekl Ohera. Znojmo má za sebou čtyři sezóny v mezinárodní lize EBEL, v níž se utkává s týmy z Rakouska, Slovinska, Maďarska a Itálie.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články