Hlavní obsah

Bartošák poprvé chytal, ale prohře Manchesteru nezabránil

Český hokejový gólman Patrik Bartošák se ve třetím finálovém utkání bojů o Calderův pohár dostal poprvé v letošním play off nižší zámořské soutěže AHL do branky Manchesteru, ale porážce 2:3 na ledě celku Utica Comets nezabránil. Monarchs tak poprvé neuspěli a v sérii na čtyři vítězná utkání vedou 2:1. Utica hostí i další dva zápasy v pátek a v sobotu.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Patrik Bartošák

Článek

Bartošák chytal naposledy 19. dubna v závěrečném zápase základní části a potom kryl záda Jeanu-Francoisovi Berubemu. Ten se ale v osmé minutě středečního utkání zranil a na led musel za nepříznivého stavu 0:1 dvaadvacetiletý odchovanec Kopřivnice. Sedmadvaceti úspěšnými zákroky ale prohru neodvrátil.

Po úvodní trefě Cala O'Reillyho překonal Bartošáka v čase 18:58 Alexandre Grenier. Ještě na konci první třetiny sice snížil Adrian Kempe, ale v 27. minutě vrátil farmářskému týmu Vancouveru dvoubrankové vedení Nicklas Jensen. Za 64 vteřin se sice trefil opět Kempe, ale záložní celek Los Angeles už gólmana Jacoba Markströma i přes střeleckou převahu nepřekonal.

Finále play off nižší zámořské hokejové ligy AHL - 3. zápas:
Utica - Manchester 3:2 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice