Hlavní obsah

Generálním manažerem Kanady bude na Světovém poháru Armstrong

Ve funkci generálního manažera hokejistů St. Louis působí od roku 2010 a Bluesmani za tu dobu hned čtyřikrát postoupili do play off NHL. V příští sezóně bude Doug Armstrong stejnou pozici zastávat i u reprezentace Kanady během Světového poháru. Ten se v Torontu uskuteční v druhé polovině září 2016.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Kanady Sidney Crosby přiváží svým spoluhráčům pohár pro mistry světa - ilustrační foto

Článek

Padesátiletý Armstrong byl u zlatých medailí Kanady na posledních dvou olympijských hrách ve Vancouveru a v Soči, když byl členem managementu národního týmu Javorového listu. Teď ve funkci generálního manažera týmu nahradí Stevea Yzermana.

Skládat tým pro Světový pohár mu budou pomáhat i další manažeři klubů z NHL - Marc Bergevin (Montreal), Ken Holland (Detroit), Bob Murray (Anaheim) a asistent generálního manažera Los Angeles Rob Blake.

„Je to vzrušující, protože budeme mít k dispozici zdravé hráče se spoustou energie. Při olympijských hrách si musíte držet palce, abyste o některé hráče nepřišli třeba v posledním zápase (NHL). Světový pohár je ale něco jiného, na něj budou všichni odpočatí," připomíná Armstrong, že Světový pohár se uskuteční ještě před začátkem NHL. Kromě Kanady se turnaje zúčastní reprezentace USA, České republiky, Ruska, Finska, Švédska a dva kombinované výběry - tým Evropy a mužstvo zámořských hráčů do 23 let.

Reklama

Související témata: