Hlavní obsah

Nemeček zůstává v čele slovenského hokeje, Lintner neuspěl

Bratislava

Šéfem slovenského hokeje zůstává Igor Nemeček, který svaz vede od roku 2011 a dnes získal mandát na další čtyři roky. Ve volbách porazil o 13 hlasů bývalého obránce Richarda Lintnera, který letos v únoru ukončil v 37 letech kariéru, během níž působil i v NHL a získal titul mistra světa v roce 2002.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Šatan v dresu slovenské reprezentace, ilustrační snímek.

Článek

"Když budu další čtyři roky pod drobnohledem, tak věřím, že splníme všechno, co jsem si předsevzal," uvedl Nemeček, bývalý dlouholetý generální sekretář svazu. Za dobu, co svaz vede, Slováci vybojovali stříbro na mistrovství světa dospělých, bronz na juniorském šampionátu a získali pořadatelství MS v roce 2019.

Po svém zvolení Nemeček oznámil, že novým generálním sekretářem bude Róbert Pukalovič, jenž nahradí Otto Sýkoru. Ten působil i ve funkci generálního manažera reprezentace, v níž ho vystřídá někdo jiný.

Lintner nehodlá se staronovým šéfem svazu spolupracovat. "Byl jsem přesvědčený, že nabídka, kterou jsme dali slovenskému hokeji, byla jedinečná. Představili jsme atraktivní plán a zdá se, že můj soupeř z něho velkou část využil a bude se snažit z něj čerpat," uvedl po své volební porážce Lintner, který plánoval výrazné změny. Chtěl zavést lepší práci s mládeží a zapojit do hokejového dění bývalé úspěšné hráče.

Reklama

Související témata: