Hlavní obsah

Zděšení u sousedů, fanoušci po volbách zuří! Na extraligu nepáchneme, vyhrožují

Praha

Hlasy nositelů slavných jmen zůstaly nevyslyšeny. Znovuzvolení Igora Nemečka do pozice šéfa slovenského hokeje vyvolalo u našich sousedů bouři nevole a rozpačité reakce konkurenta. Richard Lintner, bývalý obránce a mistr světa z roku 2002, se coby kandidát na prezidenta svazu marně snažil rozbít stávající funkcionářský blok v čele s Nemečkem za podpory dalších bývalých i současných hráčů. „Cítím to jako tvrdou ránu. Jsem ale hrdý, co jsme ukázali,“ řekl Lintner po marném boji. Těšilo ho, že s týmem připravil program označovaný jako šance pro budoucnost.

Foto: Profimedia.cz

Spokojený Igor Nemeček (čtvrtý zprava). Zůstává nadále v čele Slovenského svazu ledního hokeje.

Článek

Tříměsíční kampaň mu ovšem nepomohla, ani zvučná podpora. Třeba Michal Handzuš, Peter Bondra a nakonec i trojnásobný vítěz Stanley Cupu Marián Hossa zvedli hlas na jeho podporu.

„Taková výjimečná nabídka se hned tak opakovat nebude," byl Lintner přesvědčen o správnosti svého programu a o tom, že voliči promarnili šanci na zásadní změnu. Na Slovensku je na čem pracovat. Už léta se tam propírá chabá úroveň extraligy, na MS v Česku se nezadařilo reprezentaci. Zkrátka, nastala tak trochu krize...

A může být ještě hůře. Nejvyšší slovenská soutěž začne až v září, ale už pár hodin po čtvrtečních volbách byla na facebooku výzva k bojkotu prvního kola. A pak i dalších, pokud Nemeček bude setrvávat ve funkci. „Protest bude trvat tak dlouho, dokud pan Nemeček neodstoupí z pozice prezidenta svazu," slibují fandové houfující se na sítích. Už před kongresem jich pár dorazilo vyjevit své přání o zvolení Lintnera, vyslyšeni nebyli.

Změny způsobu hlasování neprošly

Podle zákulisních zvěstí rozhodly hlavně hlasy lidí přímo závislých na stávajícím vedení a také zaměstnanců svazu, kteří též mohli zasáhnout do voleb. Změny kritizovaného způsobu hlasování neprošly.

A výsledek je dobrý pro bývalého šéfa: Nemeček 58 hlasů, Lintner 45.

„Sv... zůstaly u koryta," přináší cas.sk i ostré reakce fandů na síti. „Ničitelem hokeje se opět stává Igor Nemeček."

A co říkali hráči, kteří přišli s Lintnerovou podporou? „Slovenský hokej asi musí padnout až na dno," ulevil si Handzuš.

„Musíme to asi pár dní strávit a pak se uvidí," zůstal smířlivější Bondra. A že by třeba opravdu nastalo smíření a spolupráce obou kandidátů, jak v přáních naznačoval i Nemeček, dlouholetý manažer slovenské reprezentace? „Respektuji většinou volbu, mandát jsem nedostal. Spolupráci si nedovedu představit," vyjádřil se Lintner.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín