Hlavní obsah

Na Slovensku to vře. Kvůli bojkotu Cháry, Hossy a spol. zrušili galavečer Hokejisty roku

Bratislava

Výkonný výbor Slovenského svazu ledního hokeje (SZĽH) zrušil slavnostní galavečer k vyhlášení ankety Hokejista roku. Důvodem je bojkot akce ze strany největších hvězd slovenského hokeje.

Foto: Jan Koller, ČTK

Předseda Slovenského svazu ledního hokeje Igor Nemeček

Článek

Výkonný výbor oznámil, že ušetřené peníze rozdělí mezi mládež a slovenské hokejové kluby. „Chceme hokej spojovat, ne dělit. Pokud někteří hráči veřejně deklarují, že se na slavnost nedostaví, respektujeme to, je to jejich rozhodnutí. Je nám líto především fanoušků," uvedl generální sekretář SZĽH Róbert Pukalovič.

Galavečer spojený s předáváním ceny Hokejista roku byl plánovaný na 1. srpna. V důsledku nespokojenosti se situací ve slovenském hokeji chtěli galavečer bojkotovat Zdeno Chára, Marián Hossa, Marián Gáborík, Tomáš Tatar, Andrej Sekera, Jaroslav Halák, Michal Handzuš a další špičkoví slovenští hokejisté.

„Nedávná volba prezidenta Slovenského svazu ledního hokeje ukázala celému Slovensku, a hlavně nám hokejovým reprezentantům, že pravidla svazu mají velmi daleko od pravidel spravedlivé a férové soutěže," uvedli hokejisté ve svém prohlášení.

Nemečka nechtějí ani fanoušci

Tato skupina podporovala ve volbách předsedy svazu mistra světa z roku 2002 Richarda Lintnera (37). Ten ale neuspěl, opětovně byl zvolen dlouholetý funkcionář Igor Nemeček (54). Proti tomu se bouří i slovenští hokejoví fanoušci.

Hokejisté zvažují i bojkot národního mužstva. Například dlouholetý reprezentační obránce Dominik Graňák uvedl, že za současné situace by pozvánku do národního mužstva nepřijal.

Nemeček zdůraznil, že volby předsedy proběhly demokraticky a požádal hokejisty, aby mu dali čas, aby je přesvědčil, že chce situaci ve slovenském hokeji zlepšit. Hokejisté mu však nevěří a žádají nové volby.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články