Hlavní obsah

Světový šampión Stümpel Vítkovice neposílí, zůstává ve slovenské Nitře

Slovenský veterán Jozef Stümpel do extraligových Vítkovic nezamíří. Podle slovenského webu tipsportextraliga.sk našel hokejový mistr světa z roku 2002 s klubem HK Nitra společnou řeč, podepsal smlouvu pro nadcházející sezónu a zapojil se do přípravy.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Jozef Stümpel v barvách Slovenska na olympiádě ve Vancouveru.

Článek

Jedním z důvodů rychlé dohody je i to, že Nitra musí do 13. srpna uzavřít soupisku pro zápasy Ligy mistrů, kterou zahájí utkání 21. srpna proti švédskému AIK Skelleftea.

Kauza ohledně přestupu 43letého centra do Čech rozvířila hokejovou hladinu v Česku poté, co bývalý hráč Bostonu či Los Angeles slovenským novinářům počátkem srpna oznámil, že míří do Vítkovic. „Rozhodlo i to, že si zahraju s bývalým spoluhráčem a dobrým kamarádem z Floridy Panthers Rosťou Oleszem," řekl Stümpel slovenskému deníku Šport.

Ostravský klub ale nadšení fanoušků mírnil od počátku. „Je pravdou, že jsme s Jozefem Stümpelem jednali, ale uzavřeno není nic," upozorňoval mluvčí klubu Zdeněk Janiurek. Vítkovického generálního manažera Petra Husičku zpráva o tom, že klub získal zvučnou posilu, především pobavila. „Jednáme s řadou hráčů, to je fakt, ale když jsem si přečetl, že přestup k nám je hotový, docela mě to rozesmálo," pověděl tehdy Husička.

Stümpel už v Česku hrál a to v sezóně 2004/05, kdy společně se Žigmundem Pálffym hájili barvy pražské Slavie. V minulé sezóně usiloval zkušený útočník o slovenský titul, s rodnou Nitrou ale nedokázal proklouznout ani do finále extraligy. Následně připustil, že potřebuje změnu. Nakonec se ale s rodným klubem opět dohodl.

Reklama

Související témata: