Hlavní obsah

Liberec prahne po úspěchu. Ševc chce v Lize mistrů porazit svůj bývalý klub ze Švédska

Liberec

S vizitkou hráče, který získal sedm medailí z prestižních klubových soutěží, přišel do Liberce hokejový obránce Martin Ševc. Z tohoto pohledu je nejzkušenějším borcem v kádru Bílých Tygrů. „Nejsem žádná hvězda, jenom se snažím pracovat dobře v defenzivě,“ říká pro Sport.cz protřelý bek, jenž v přípravných zápasech Severočechů vyjíždí na led s kapitánským céčkem na dresu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký bek Martin Ševc.

Článek

V neděli povede liberecký tým v úvodním duelu Ligy mistrů proti švédskému týmu Skelleftea. Právě v něm naposledy působil před svým comebackem do českého hokeje! „Rozhodně jsem neodešel ze Švédska ve zlém. Naopak mě přemlouvali, abych tam zůstal. Měl jsem od nich i konkrétní nabídku, ale kvůli rodině jsem chtěl jít blíž k domovu. Skelleftea leží dost daleko na severu Švédska," vysvětluje obránce svoje pohnutky k návratu do Česka.

Na zápasy proti bývalému zaměstnavateli se těší. „Pro mě to bude velká motivace. Všichni víme, že Skelleftea je jedním z nejlepších mužstev v Evropě. A pro nás hráče i liberecké diváky je jen dobře, že se můžeme poměřit s takovým soupeřem, jakého bychom v běžné přípravě asi nepotkali," podotýká Ševc.

„Strávil jsem v týmu Skelleftea dva pěkné roky včetně mistrovského titulu. Takže se tam rád znovu podívám. Budeme je chtít porazit. Určitě neřekneme, že si půjdeme jen zahrát hokej. Je to Liga mistrů a hodláme bojovat o postup ze skupiny do další fáze," přesvědčuje o svých ambicích i o přístupu celého mužstva.

Liberec prahne po úspěchu

Švédsko bylo pro něj hokejovou zemí zaslíbenou. Třikrát vyhrál tamní titul s Färjestadem, jednou se Skellefteou. Navíc má zlato i z české nejvyšší soutěže, když na začátku sezóny 2012/2013 působil v Plzni. „Moc si to nepočítám, protože jsem absolvoval asi jen patnáct zápasů a kluci si to uhráli díky skvělému play off, kdy jsem tam už nebyl. Ale dodatečně mi dali taky medaili," upřesňuje Ševc s úsměvem. Stříbro pak vybojoval s HC Lev Praha v KHL v roce 2014 a také letos na jaře se švédskou Skellefteou.

Kádr Bílých Tygrů posílili kromě Ševce i další ostřílení borci a útočníci Birner a Řepík. „V týmu nastaly změny a věřím, že směrem ke kvalitě. Mohu snad mluvit i za další nové kluky, že jdeme do sezóny hodně natěšení a hlavně odhodlaní udělat úspěch," tvrdí účastník mistrovství světa 2014 v Minsku.

Ohledně svého případného návratu i do reprezentace má jasno. „Všechno se odvíjí od práce v klubu. Myslím, že nezáleží na tom, jestli hrajete v Česku, v KHL, ve Finsku, nebo ve Švédsku. Vždycky je důležité, aby adept reprezentace svými stabilními výkony zapadal do koncepce trenéra národního týmu," dodává Ševc.

Reklama

Související témata: