Hlavní obsah

Hamerlík: Spadli jsme do jámy a musíme se z ní sami vyhrabat

Kuopio/Třinec

Ani ve druhém utkání základní skupiny Ligy mistrů nedokázali třinečtí Oceláři zvítězit. Z finského Kuopia si vicemistři hokejové extraligy domů vezou alespoň první bod za porážku v nájezdech 3:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký brankář Peter Hamerlík

Článek

Dvakrát jste v utkání proti Kuopiu vedli, nakonec máte ale jenom bod. Ani druhý zápas v CHL asi nejde považovat za úspěšný.

Kromě první třetiny to byl z naší strany dobrý zápas. Paradoxem bylo, že jsme od druhé třetiny, kdy jsme se zlepšili, začali dostávat góly. Už to byl ale hokej, který chceme hrát. A nájezdy to je jako vždy, jednou máte štěstí, podruhé smůlu.

Ze dvou utkání jste vyválčili jediný bod, co to znamená pro další účinkování v soutěži?

Je to málo, chtěli jsme získat více. Už v prvním utkání jsme měli na výhru, ale oni hráli dobře. Přesto si myslím, že takové zápasy bychom ale měli zvládat. Máme nyní doma co dohánět.

Jak proti těmto týmům uspět v domácím prostředí? Je stále o co hrát?

Určitě, pořád je šance postoupit. Musíme udělat vše pro to, abychom zvládli příští pátek další utkání s Nory. Nemáme nyní, kde uhnout, když jsme spadli do takové menší „jámy". Musíme doma prostě vyhrát.

Už z kraje sezóny vás trápí marodka. Zranění či nemocní jsou Klepiš, Svačina, Orsava, Adamský, Růžička, Žejdl a Galvas. Nedoléhá to na mužstvo až příliš?

Marodku máme, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Kádr máme dost široký a dostávají šanci jiní, kteří by jinak nehráli. Je to na každém, aby se projevil a byl týmu platný. Samozřejmě kluci scházejí, ale musíme je nahradit.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko