Hlavní obsah

Vítkovice se praly, přesto na úvod Ligy mistrů s německým mistrem prohrály

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Hokejisté Vítkovic nevyužili domácí led k vítěznému vstupu do letošního ročníku Ligy mistrů. Na svém ledě podlehly německému šampiónovi z Mannheimu 1:2. „První dvě třetiny jsme byli zbytečně pasivní a ze soupeře jsme měli až příliš velký respekt,“ zlobil se vítkovický asistent trenéra Jakub Petr.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Rostislav Olesz se snaží překonat v utkání hokejové Ligy mistrů brankáře Dennies Endrase z Mannheimu.

Článek

Domácí se s tvrdou hrou týmu plném zámořských hokejistů vyrovnávali téměř dvě třetiny. „Hráli hodně do těla. Ve třetí části jsme konečně také přitvrdili a hned se nám hrálo lépe," líčil útočník Jan Káňa, který se v závěru druhé třetiny v přesilové hře postaral o vyrovnání na 1:1.

„Alespoň jsem tím gólem odčinil faul, po kterém se hosté dostali do vedení. Nechal jsem se tam opláchnout jako malý kluk, musel jsem zatáhnout za ruční brzdu a už jsem šel. Tak jsem to tím vyrovnáním trochu smazal," popisoval Káňa.

Že se soupeře nebojí, ukázal i mladý obránce Lukáš Klok. Po bitce v přípravném duelu v Třinci shodil rukavice i tentokrát a jal se vyřizovat si účty s kapitánem německého týmu Marcusem Kinkem. Bitka skončila nerozhodně, Klok ale na rozdíl od svého o hlavu vyššího protivníka zápas nedohrál. „Ukázal, že se jich nebojíme a že si umíme ochránit brankáře," kvitoval statečnost spoluhráče Káňa.

Hodíme to za hlavu

V poslední části domácí zvedli hlavy a i díky častým faulům soupeře měli převahu. Přesto inkasovali. „To byla obrovská škoda. Přesto jsme tam v závěru měli spoustu šancí srovnat. Ale Endras to několikrát zázračně lapil," líčil Káňa. „Nic, hodíme to za hlavu. Čekají nás ještě tři zápasy, ve kterých budeme chtít vyhrát," dodal.

První pokus budou mít už 30. srpna v běloruském Grodnu, který trénuje bývalý obránce a trenér Vítkovic Miloš Holaň a jehož dres oblékají exvítkovičtí Daniel Seman a Milan Mikulík. „Ještě jsem tam nikdy nebyl. Doufám, že se všichni v pořádku vrátíme domů," komentoval cestu do asi 700 kilometrů vzdáleného města na severozápadě Běloruska Káňa.

Jednoduché to tam ale hráči Vítkovic mít nebudou, vždyť Mannheim na ledě vítěze Kontinentálního poháru podlehl 0:2. „Moc o tom týmu nevíme, uvidíme, s čím na nás vyrukují," řekl trenér Vítkovic Ladislav Svozil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice