Hlavní obsah

Hrany se neobrousily. Za těchto podmínek na MS nepojedu, vyhlásil Slovák Gáborík

Bylo to utkání s charitativním podtextem, v němž proti sobě nastoupil výběr těch nejlepších současných slovenských hokejistů a extraligová Dukla Trenčín. Nový generální manažer slovenské reprezentace Róbert Švehla zároveň využil příležitosti a promluvil si s hvězdami našich východních sousedů, které jsou s nově zvoleným vedením svazu na nože. Jenže příliš úspěšný nebyl...

Foto: Profimedia.cz

Marián Gáborík v dresu slovenské hokejové reprezentace.

Článek

Drtivá většina slovenských špičkových hráčů totiž na konci června při volbě nového šéfa svazu podporovala bývalého hráče Richarda Lintnera. Mistr světa z roku 2002 ale neuspěl, ve vedení zůstal Igor Nemeček, což hráči jen těžce přijímají.

Mnoho z nich pak navíc přiznalo, že za současné situace dokonce zvažují reprezentování své vlasti. A protože se exhibičního duelu v Trenčíně zúčastnila i taková esa jako Marián Hossa, Marián Gáborík, Ľubomír Višňovský nebo Tomáš Tatar, rozhodl se Švehla se všemi promluvit a získat je na svou stranu.

„Po zápase jsem jim naznačil určité ústupky v současné polarizované situaci. Věřím, že po dalším jednání v září se k sobě přiblížíme," uvedl Švehla, bývalý vynikající obránce pro slovenský deník Šport.

Jeho slova ovšem na úrodnou půdu nepadla a odmítavý postoj hráčů k hokejovému svazu nezměnilo ani jmenování Zdena Cígera do funkce kouče národního týmu. „Naše skupina trvá na svém. V současném stavu vztahů a podmínek bych na nejbližší světový šampionát (do Ruska) hrát nepřijel," jasně vyhlásil útočník Los Angeles Marián Gáborík.

Reklama

Související témata: