Hlavní obsah

Byli jsme jako parta rybníkářů, soptil Jandač po zpackaném závěru v O2 areně

Jan ŠkvorSport.cz

Doufali, že se v O2 areně budou cítit jako doma, jenže hned premiérový zápas v moderním stánku, který bude od této sezóny jejich novým domácím sídlem, zažili hokejisté Sparty nemilé překvapení. Na souboj se Storhamarem v základní skupině Ligy mistrů totiž dorazilo jen 2948 fanoušků. A hloupá prohra v samém závěru duelu je mrzela ještě víc.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanská lavička po porážce se Storhamarem v Lize mistrů. Vzadu vlevo je trenér Pražanů Josef Jandač.

Článek
Fotogalerie

O atmosféru v hale se starali i příznivci norského vicemistra, kterých přicestovalo přes 300 a jejich kotel tak byl početnější než ten domácí. „Na Ligu mistrů to na naše poměry není zas tak špatná návštěva. Byl pátek, hezký počasí, to máte těžký. Věřím, že příště přijde víc lidí," prohlásil kouč Sparty Josef Jandač.

„Doufali jsme a přáli si, aby přišlo víc lidí. Rádi bychom vyprodanou halu, ale na první zápas to zas tak špatné nebylo. Mnohem horší je naše hloupá prohra, takhle přece nemůžeme zápas ztratit," štval obránce Adama Poláška inkasovaný gól v čase 59:22 a porážka 1:2, kvůli které domácí musí alespoň prozatím zapomenout na postup do play off.

„Jsme hrozně naštvaní," soptil Jandač nad rozhodujícím gólem, který vstřelil po návratu z trestné lavice v sólovém úniku Larrivee. „Upozorňovali jsme hráče při poslední přesilovce, aby hráli na jistotu, že by pro nás mohl být bod rozhodující k postupu. Sehráli jsme to jak parta rybníkářů. Jsme zklamaní, naštvaní, skupina se hodně zamotala," připomenul trenér, že o postupu jeho týmu do play off soutěže nejspíše rozhodne až závěrečný duel skupiny s Ženevou příští sobotu.

Polášek: Nehráli jsme v cizím prostředí

Jinak se ale sparťané mohli v O2 areně cítit stejně pohodlně jako v Holešovicích. Před halou vlají na žerdích klubové vlajky a i v útrobách stadiónu je k vidění mnohem víc klubových symbolů v porovnání se Slavií, která v Libni odehrála posledních jedenáct sezón.

Právě po sešívaných přebrali Jandačovi svěřenci prostornou kabinu a předělali si ji k obrazu svému. Na stěnách visí obrazy klubových legend, stejně jako znaky s dominantním eskem. „Nebylo to až tak cizí prostředí. Už jsme tu několikrát hráli jako soupeři, teď navíc byla celá hala oblečená do sparťanského. Zázemí je parádní a postupem času si tu zvykneme ještě víc," je přesvědčený Polášek.

Úplně pryč musely i dveře do šatny se lvem, nové jsou vyzdobeny vizuály antických sparťanských bojovníků se štíty ze strany jedné, té druhé pak na rudém pozadí vévodí logo klubu ve 3D provedení a nechybí ani motivační hesla.

Postoupí hokejisté Sparty do play off Ligy mistrů?
Ano
24,4 %
Ne
75,6 %
Celkem hlasovalo 4892 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice