Hlavní obsah

Réwayova šikovnost při zakončení pomohla Spartě přežít v Lize mistrů

Praha

Pražská Sparta si může odškrtnout splnění prvního malého cíle v sezóně. Dokázala postoupit do play off hokejové Ligy mistrů, pečetí byla výhra 5:2 nad Servette Ženeva. Situace ve skupině M se přitom vyvíjela úplně proti papírovým předpokladům. První příčku s předstihem obsadil norský Strohamar, původně označovaný za outsidera a sparťané se tak museli rvát o druhou postupovou pozici s vítězem posledních dvou ročníků Spenglerova poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Špaček z Pardubic (vlevo) brání Martina Réwaye ze Sparty. Ilustrační foto.

Článek

„Někdy to tak bývá, že je všechno jinak, než by se nám po losu zdálo. Norský tým asi překvapil všechny. My si svoje vyhlídky zkomplikovali právě domácí porážkou s ním, kdy jsme dostali zbytečně gól v poslední minutě. Tlak si děláme sami na sebe, když nevyhráváme," líčil autor dvou branek v ženevské síti Martin Réway.

„Lehká nervozita z toho, že hrajeme o všechno, určitě výkonu prospěla. Začali jsme hodně dobře, ale při vedení 2:0 přišla ztráta koncentrace a nesmírně důležitý tak byl Buchteleho gól, který padl hned při dalším střídání po vyrovnání soupeře," tvrdil asistent domácího kouče Zdeněk Moták. „Když Ženeva srovnala krok, začínalo se zase od začátku, ale naštěstí jsme získali rychle zpátky vedení na svou stranu. Soupeři pak v závěru nezbývalo nic jiného než to otevřít a dostal další góly," připouštěl Réway, jenž se dvakrát během utkání ocitl tváři v tvář gólmanu Mayerovi, havířovskému rodákovi se švýcarským pasem v ženevské brance.

Pokaždé uspěl. Nejprve to bylo ve 4. minutě. „Hlinka mě tam žabičkou na osu hřiště našel rozjetého, kličkou do forhendu jsem poslal puk do branky," líčil Réway, jak otevřel skóre. Proměněné trestné střílení v 52. minutě bylo pojistkou výhry i postupu. „Věděl jsem hned, co při zakončení udělám a vyšlo mi to přesně. Naznačil jsem brankáři pohyb a bekhendem mu to šoupnul pod víko," usmál se slovenský kanonýr.

Sparta teď bude čekat, koho potká v prvním kole play off. „Nikoho vysněného tam nemáme, počkáme na úterní los. Bude to nějaký vítěz skupiny. Může se i stát, že dostaneme Litvínov, ale raději bych někoho z ciziny, kdo mužstvo prověří a někam zase posune," uvažoval Moták. Pokud chce pražský tým alespoň zopakovat loňské účinkování v Lize mistrů, tak musí příštího soupeře vyřadit a postoupit mezi 16 nejlepších v soutěži. „Chceme dojít co nejdál," měl jasno trenér.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články