Hlavní obsah

Hokejista Moravec si v rozlučce zahrál v útoku i se synem

Olympijský hokejový vítěz z Nagana David Moravec se v dnešní exhibici v Ostravě slavnostně rozloučil s aktivní kariérou. Souboj vítkovických legend s týmem bývalých osobností české reprezentace, ve kterém dvaačtyřicetiletý dvojnásobný mistra světa nastoupil na obou stranách, přinesl obligátní remízu 9:9.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Moravec (na snímku uprostřed dole se svým synem Davidem) se rozloučil s hráčskou kariérou utkáním mezi týmy Legendy z Vítkovic a Legendy českého hokeje.

Článek
Fotogalerie

Moravec udělal tečku za úspěšnou kariérou až dva roky poté, co jako hráč třetiligové Karviné hokejku a brusle pověsil na hřebík. Na ostravský led sezval dřívější spoluhráče včetně Pavla Patery, Františka Kučery, Jaroslava Špačka, Libora Procházky a Romana Čechmánka, se kterými na olympiádě v roce 1998 byl u největšího českého úspěchu posledních dekád.

"Moc si vážím toho, že nakonec přijeli všichni, které jsem pozval. Přípravě jsme věnovali hodně času a jsem moc rád za to, jak to vyšlo, byl jsem z toho fakticky naměkko," řekl Moravec.

Jakoby symbolicky po něm štafetu hokejového rodu Moravců převzal desetiletý syn David, který se po boku otce třikrát zapsal mezi střelce. Ale bývalého útočníka Vítkovic, Třince, Plzně, Jaroslavle, Wolfsburgu, Hämeenlinny či Malmö a držitele jednoho startu v NHL v dresu Buffala nadchl i přílet někdejších spoluhráčů z Vítkovic Dmitrije Jerofejeva a Alexandra Prokopjeva, jejichž pětka se v polovině devadesátých let stala postrachem extraligových soupeřů.

"Spoustu let jsme se neviděli, nejsme ani ve stálém kontaktu, ale povedlo se je tady dostat a byla to bomba, že je zase mohli vidět lidi ve vítkovickém dresu. Oba pracují v CSKA Moskva a dalo to dost úsilí je tady dostat," řekl Moravec.

Reklama