Hlavní obsah

Litvínov se v Lize mistrů střetne s Vídní, Sparta s Curychem

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova, kteří jako jediní z českých týmů vyhráli v Lize mistrů základní skupinu, narazí v 1. kole play off na Vídeň Capitals. Úřadující extraligový šampión má teoreticky nejsnazší úlohu z celé české pětice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova se o postup z 1. kola střetnou s týmem Vídeň Capitals.

Článek

Spartě přiřkl dnešní los v Helsinkách za soupeře Curych Lions. „Pamatuju si na ně, ale za těch dvanáct let už se tam změnila spousta věcí," připomíná kapitán Pražanů Jaroslav Hlinka své tři sezóny strávené ve švýcarském Klotenu mezi lety 2002 až 2006, během kterých proti Curychu nastupoval.

„Bude to něco podobného jako v základní skupině se Ženevou, očekávám důrazný a rychlý hokej. Je to velice kvalitní mužstvo," ví Hlinka, že Curych v základní skupině Ligy mistrů neztratil ani bod.

Ostatní české celky čeká konfrontace se Seveřany. Poražený finalista jarního play off Třinec vyzve švédský tým HV 71, Liberec se utká s Linköpingem a Vítkovice změří síly s finskou Tapparou Tampere.

Úvodní duely prvního kola jsou na programu 22. září, odvety 6. října. Litvínov odehraje první zápas na ledě soupeře, Sparta, Třinec, Liberec i Vítkovice začnou před svými diváky.

Týmy znají i své další možné soupeře

Po losu, o který se postarali šéf soutěže Martin Baumann s finským rockovým zpěvákem a velkým hokejovým fanouškem Samu Haberem ze skupiny Sunrise Avenue, je také daná případná cesta jednotlivých mužstev až do finále. To je naplánované na 9. února.

Litvínov by při postupu vyzval lepšího z dvojice Frölunda - Ingolstadt, Spartu by čekal vítěz souboje mezi Kärpätem Oulu a Düsseldorfem. Pokud uspěje Třinec, může se těšit na Mannheim, nebo Espoo. Liberci by stál v cestě do čtvrtfinále Davos nebo IFK Helsinky. Ostravané by znovu mířili na sever k duelu proti lepšímu ze souboje Lulea - Färjestad.

Do druhého ročníku obnovené soutěže vstupovalo po polovině srpna ze 48 týmů v 16 základních skupinách celkem šest zástupců českého hokeje. Cestu do vyřazovací fáze si nedokázaly proklestit jen Pardubice.

První ročník byl ve své závěrečné fázi zcela v režii Švédska a Finska, které měly ve čtvrtfinále po čtyřech klubech. Prvenství obhajuje Lulea, která ve švédském finále zdolala Frölundu.

Los 1. kola play off:
Třinec - HV 71 (Švéd.)
Liberec - Linköping (Švéd.)
Blues Espoo (Fin.) - Mannheim (Něm.)
IFK Helsinky - Davos
Sparta Praha - Curych
Eisbären Berlín - Stavanger (Nor.)
Düsseldorf (Něm.) - Kärpät Oulu (Fin.)
Košice - Skelleftea (Švéd.)
Salcburk - Storhamar (Nor.)
Ingolstadt (Něm.) - Frölunda (Švéd.)
Jyväskylä (oba Fin.) - TPS Turku
Vídeň - Litvínov
Lukko Rauma (Fin.) - Mnichov
Vítkovice - Tappara Tampere (Fin.)
Djurgaarden - Växjö
Färjestad - Lulea (všechny Švéd.)

Reklama