Hlavní obsah

Trenérem hokejistů USA na Světovém poháru bude Tortorella

New York

Trenérem hokejistů Spojených států amerických pro Světový pohár v roce 2016 byl jmenován John Tortorella. Vedení USA Hockey to v pondělí oznámilo v přímém přenosu na televizní stanici ESPN po utkání ligy amerického fotbalu NFL mezi New York Jets a Indianapolis Colts. Sedmapadesátiletý Tortorella je s 446 výhrami v NHL nejúspěšnějším americkým koučem v NHL.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisty USA povede na Světovém poháru John Tortorella.

Článek

"Není větší ocenění než reprezentovat svou zemi. Je velké ocenění mít takovou možnost. Budeme mít jediný cíl a tím je vrátit triumf ve Světovém poháru Spojeným státům," řekl Tortorella. Američané ovládli premiérový Světový pohár v roce 1996, následující turnaj o osm let později ovládli Kanaďané.

Tortorella v roce 2004 získal Stanleyův pohár s Tampou Bay. Jako hlavní kouč také v NHL také New York Rangers a Vancouver, kde skončil po sezoně 2013/14. Americkou reprezentaci vedl jako hlavní trenér na mistrovství světa v roce 2008.

Američané budou hrát na turnaji, který je na programu od 17. září do 1. října 2016, hrát v základní skupině s Českou republikou, Kanadou a výběrem Evropy. Generálním manažerem byl už dříve zvolen Dean Lombardi z Los Angeles a jeho asistenty Paul Holmgren z Philadelphie, Brian Burke z Calgary a Jim Johannson z USA Hockey.

Reklama

Související témata: