Hlavní obsah

Liberecký Bulíř hattrickem za patnáct minut smetl švédského favorita

Liberec

Tomu se říká dokonalé hokejové probuzení v pravý čas! Liberecký útočník Michal Bulíř si ve čtyřech odehraných zápasech Bílých Tygrů v extralize nepřipsal ani jeden kanadský bod do produktivity, v týmovém hodnocení úspěšnosti na ledě dokonce figuroval až na posledním, jedenadvacátém místě. O to víc překvapilo, jakým způsobem exceloval a stal se hrdinou zápasu play off Ligy mistrů proti švédskému Linköpingu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Bulíř stihl dát Linköpingu hattrick během 15 minut první třetiny.

Článek
Fotogalerie

Liberec vyhrál 4:1 a hbitý forvard do patnácté minuty první třetiny stihl tři gólové trefy po sobě! Na této evropské úrovni a proti tak zvučnému soupeři, vyhlášenému kvalitní defenzivou, je to nevídaný střelecký kousek. Však se z jeho trojnásobného úderu hosté už nevzpamatovali, navíc čtvrtou branku domácích přidal ještě Michal Řepík.

Michal Bulíř zaznamenal teprve svůj druhý hattrick v soutěžních zápasech v kariéře. „Poprvé se mi to povedlo při mojí premiéře v extraligovém play off ve čtvrtfinále do sítě Českých Budějovic. Už je to několik let. Jsem rád, že jsem se znovu připomenul divákům. Určitě mě čeká nějaký příspěvek do týmové kasy. Za tři branky se platí, ať je to v přáteláku proti druholigovému Jablonci, nebo v Lize mistrů. Pokladnu v kabině drží Michal Plutnar, tak jsem zvědavý, s čím přijde," usmíval se střelec.

Co rozhodlo o vítězství? „Vydařil se nám vstup do utkání, vlítli jsme na soupeře a zápas se vyvíjel v náš prospěch. Ve druhé třetině nás hosté dostali trochu pod tlak. Nevím, proč jsme polevili. Ale uhájili jsme tříbrankový náskok a výsledek není vzhledem ke skóre vůbec špatný před odvetou," mínil Bulíř.

Diváci stejně pískali

Trošku ho zamrzelo, že kulisa v liberecké hale nebyla zrovna odpovídající úrovni evropského poháru a mezinárodního hokeje. „Říká se, že švédský hokej je agresivní, rychlý a důrazný. Ukázali jsme, že se jim můžeme rovnat. Chtěli jsme lidi potěšit výhrou, což jsme splnili. Přesto byly chvíle za stavu 4:1, že se nám nepovedlo pár akcí a diváci začali pískat," posteskl si útočník.

Sám předvedl špičkový výkon a povedené představení mu jistě dodá sebevědomí do dalšího průběhu sezóny. „Potřeboval jsem se chytit a snad si zlepšenou formu přenesu i do extraligy. V ní to máme dobře rozehrané a přál bych si, aby na příští domácí zápas s Třincem přišlo víc lidí než na Ligu mistrů," dodal liberecký útočník.

„Když hokejista ze čtyř zakončení vstřelí tři góly, tak se celému týmu hraje lépe. Byl to Bulířův večer se skvělou efektivitou," konstatoval trenér Bílých Tygrů Filip Pešán po duelu s Linköpingem.

Reklama

Související témata: