Hlavní obsah

Červenka, Nedvěd a další hvězdy odehrají benefiční duel pro vážně zraněného hokejistu

Praha

Bývalé, ale i současné hvězdy českého hokeje se v úterý sejdou na ledě stadiónu v Nymburku a od 18 hodin odehrají benefiční utkání s tamním druholigovým celkem NED Hockey Nymburk. Výtěžek zápasu, jehož jednotné vstupné činí 100 korun, poputuje na nadační konto a léčbu Dominika Skořepy. Sedmnáctiletý hráč Mladé Boleslavi utrpěl letos v červenci, když mířil na první trénink juniorky Bruslařského klubu, při autonehodě vážné poranění páteře.

Foto: www.bkboleslav.cz

Dominik Skořepa.

Článek

Svou účast na benefičním utkání už potvrdili mimo jiné brankář Adam Svoboda, obránci Martin Hamrlík, František Kaberle, David Kočí, Libor Procházka, Boris Žabka a útočníci Michal Broš, Roman Červenka, Martin Chabada, Otakar Janecký, Petr Leška, Petr Nedvěd, Pavel Patera, Libor Pivko, David Pospíšil nebo Viktor Ujčík.

Fanoušci si pak na portále www.sportovniaukce.cz budou moci vydražit podepsané dresy všech aktérů utkání. Na konto pro Dominika Skořepu přispěje stotisícovou částkou i Nadační fond Ivana Hlinky.

Skořepa se vážně zranil 23. července cestou na svůj první trénink s juniory Mladé Boleslavi, když auto, v němž byl i jeho otec a mladší bratr, smetl kamión. „Momentálně jsem ochrnutý na nohy," uvedl na konci srpna pro oficiální stránky Bruslařského klubu.

„Nějaký čas to bylo špatné i s rukama, ale ty už se mi povedlo jakž takž rozhýbat. S nohama hýbat nemůžu, ale dotyk cítím. Taky na trup jsem slabý, mám problém se posadit. Ale už jsem začal rehabilitovat a jsem přesvědčený o tom, že jednou to všechno zase půjde," nechce se Skořepa vzdát.

Reklama