Hlavní obsah

Kolik českých týmů postoupí do osmifinále Ligy mistrů? Nejlepší pozici mají Liberec a Litvínov

Praha

Pětici českých týmů dnes čekají odvetné zápasy úvodního kola play off hokejové Ligy mistrů. V nejnadějnější pozici se nacházejí Litvínov, který si z Vídně přivezl výhru 4:3, a Liberec, který doma překvapivě hladce porazil 4:1 švédský Linköping. Nejhůře na tom naopak jsou Vítkovice, jež se pokusí v Tampere proti domácí Tappaře smazat dvougólový náskok finského celku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova si z Vídně přivezli výhru 4:3. Udělají doma druhý krok k postupu do osmifinále play off Ligy mistrů?

Článek

Hokejisté Liberce i Třince odletěli do Švédska už v neděli večer po svých extraligových zápasech, a tak mají dost času na aklimatizaci v novém prostředí. Bílí Tygři se ale i přes nadějný výsledek z prvního duelu mají na pozoru. „Linköping je hodně těžký soupeř. I proto jsme byli šťastní za výhru a fakt, že jsme jen jedinkrát inkasovali," těší trenéra Filipa Pešána, jehož svěřenci od prvního souboje se švédským celkem v extralize ještě neprohráli.

Třinec čeká v Jönköpingu bitva s místním HV 71. Doma uhráli Oceláři remízu 2:2. „Myslím si, že ta partie je stále zcela otevřená. Věřím, že to jsme schopni zvládnout, když budeme patřičně produktivní v koncovce," řekl kouč českého vicemistra Jiří Kalous.

Odvetné zápasy českých týmů v 1. kole play off Ligy mistrů
17:00 Litvínov - Vídeň (první zápas 4:3)
17:30 Tappara Tampere - Vítkovice (2:0)
19:00 HV 71 - Třinec (2:2)
19:00 Linköping - Liberec (1:4)
19:45 Curych - Sparta (2:3)

Až v den zápasu se naopak do finského Tampere přesunou Vítkovice. Ostravany nejprve čeká hodinová cesta autobusem na letiště do polských Katovic, odkud budou do dějiště zápasu pokračovat dvě hodiny leteckým speciálem. „Časově ta cesta samotná zabere něco málo přes tři hodiny. To je jako jet do Pardubic. Samozřejmě musíme počítat s určitými časovými prostoji na letištích, ale i tak to nevybočuje ze zátěže cestování po Česku," nebere cestu k utkání jako komplikaci trenér Vítkovic Ladislav Svozil.

Ostravané se proti Tappaře pokusí o senzaci, neboť z domova si vezou manko 0:2. „Na druhé straně právě tohle Tapparu zavazuje k tomu, aby uspěla, a tím pádem může být pod větším tlakem, než jsme my. My prakticky nemáme co ztratit, tím pádem nemusíme mít svázané ruce," uvedl Svozilův asistent Jakub Petr.

Sparta se v Curychu postaví domácím Lvům. Do odvety si sice veze náskok 3:2, ten ale mohl být ještě vyšší, neboť v polovině úvodního duelu Pražané vedli o tři branky... „Určitě je škoda přijít o takový náskok, každé vítězství se ale počítá. Nerad bych se teď pouštěl do toho, jaké teď mají týmy procentuální šance na postup. Nás v Curychu nic jiného než postup nezajímá. Rozhodně nebudeme hrát na remízu, která nám stačí, to se ani nedá," prohlásil obránce Michal Barinka.

O postupujícím rozhodne součet skóre z obou duelů

Z českých mužstev se dnes v domácím prostředí jako jediný představí Litvínov. A proti Vídni chce navázat na čtrnáct dní starou výhru 4:3. Úřadujícího šampióna české extraligy však trápí zdravotní problémy řady jeho hráčů. „Play off ale máme dobře rozehrané, takže by byla škoda, kdybychom toho nevyužili. Sil bychom stále měli mít dost, je začátek sezóny," ubezpečuje trenér Vervy Radim Rulík.

O postupujících do osmifinálové fáze Ligy mistrů rozhodne součet skóre z obou zápasů. Pravidlo o vyšším počtu vstřelených branek na hřišti soupeře se na rozdíl od fotbalových evropských pohárů neuplatňuje. Pakliže bude skóre po odehrání 60 minut dnešních zápasů shodné, následuje desetiminutové prodloužení a případně samostatné nájezdy na pět sérií.

Zápasy Litvínova s Vídní Capitals a Curychu se Spartou vysílá přímým přenosem Sport 1, všech pět duelů českých zástupců budete moci sledovat v podrobných on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články