Hlavní obsah

Liga mistrů? Zapadá nám do extraligového modelu, říká litvínovský kouč Rulík

Hokejisté Litvínova v extralize zatím tápou. Naopak v Lize mistrů mají velkou šanci na postup do druhého kola play off, protože do úterní odvety s Vídní půjdou s jednobrankovým náskokem. „Máme to dobře rozehrané,“ připomněl trenér Radim Rulík příznivou výchozí pozici.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Příznivci mistrovského Litvínova.

Článek

Vraťme se ještě k repríze jarního finále extraligy s Třincem. Je prohra 1:4 komplikací z pohledu umístění úřadujícího mistra v tabulce?

Bohužel jsme v sedmé minutě prohrávali o dva góly. To nikomu na sebedůvěře nepřidá. Přesto bylo dost času, abychom s tím něco udělali, protože i takové zápasy se dají otočit zpátky. Nevyšlo to, jelikož Třinec dobře blokoval střely, které třeba nedošly ani na bránu. Šli do toho obětavostí a nechtěli nás pustit ani k vyrovnání. Každá domácí bodová ztráta je znát.

Na první gól v extraligové sezóně čeká osvědčený kanonýr František Lukeš. Jste z toho nervózní?

Je teprve osmé kolo. Zažil jsem situace, kdy útočník nedal branku deset až patnáct zápasů v řadě, a pak jich nasázel dvacet v sezóně. Franta se trefil v Lize mistrů ve Vídni a měl k tomu blízko i v duelu s Mladou Boleslaví, kdy jel sám na brankáře. Přejeme si, aby smůlu prolomil a je jen otázkou času, kdy mu to tam padne.

Jak vám při zatím nepříliš úspěšném účinkování v extralize zapadá do programu Liga mistrů?

Nemohu říci, že by nám to vadilo. Zápasů v sezóně ještě není moc odehráno, takže energie a síla by nám chybět neměly. Navíc se hraje v úterý podle extraligového modelu a bereme to jako další soutěžní utkání v sezóně.

S čím jdete do úterní domácí odvety s Vídní?

Máme to dobře rozehrané. Vyhráli jsme u nich o gól. Je to ale výborný soupeř. Když už jsme v polovině cesty za postupem, bylo by dobré udělat i druhý krok. Uvidíme, v jaké nastoupíme sestavě kvůli zranění některých kluků. Pro mě je nejdůležitější, aby se marodi dali do pořádku.

Reklama

Související témata: