Hlavní obsah

Máme na čem pracovat, uvědomuje si litvínovský kapitán Trávníček

Litvínov

Hokejisté Litvínova postoupili přes Vídeň do osmifinále Ligy mistrů, ale žádnou euforii to v hráčské kabině českého šampióna nevyvolalo. Kapitán týmu Michal Trávníček si uvědomuje, že mužstvo zatím nepředvádí očekávané výkony. „Máme na čem pracovat,“ vyjádřil zkušený útočník současné rozpoložení obhájce extraligového titulu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté slaví postup do osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Jak se vám zamlouvá účinkování Litvínova v evropské soutěži?

Je to pro nás nová věc. Uvidíme, co z toho nakonec vzejde. V srpnu a v září před startem extraligy to byla skvělá příprava. Ale teď kombinujeme Ligu mistrů s domácí soutěží, v níž se nám nedaří. A bohužel jsme si to přenesli i do pohárové odvety s Vídní.

Rakouský celek vás docela potrápil. Čekali jste takový odpor?

Vídeň není vůbec špatným mančaftem. Napadali nás ve třech v obou zápasech skoro po celých šedesát minut. Měli jsme s nimi problémy. Na konci třetin byl horší led, utíkaly nám puky.

Zdálo se, že Litvínovu schází větší energie.

Takové výpadky se nám stávají často. Za těch šestnáct či osmnáct let, co působím v týmu, se opakuje, že část sezóny hrajeme dobře a pak přijde útlum. Ne, že bychom polevili, ale chybí nám dynamika z minulé sezóny. Musíme se něčím nastartovat a zapracovat na nedostatcích, abychom odehráli zápas na plné obrátky.

V pátek vás čeká severočeské extraligové derby v Chomutově. V čem je specifické?

Pro nás je příjemné, že k utkání pojedeme dvacet minut. A pokud jde o samotný zápas, vnímáme chomutovské nadšení, že jsou zpátky v extralize. Uhráli solidní výsledky. Chceme se na derby připravit a potřebujeme hlavně odvést dobrý výkon. A věřím, že se zlepšenou hrou přijdou i výsledky.

Reklama

Související témata: