Hlavní obsah

Extraliga s klubem z ciziny? Slováci mají zájemce ze sousední země a začínají jednat

Praha

Odchodem Slovanu Bratislava do Kontinentální ligy ztrácí na lesku a její klesající úroveň je pod palbou kritiky fanoušků i tamějších hokejových odborníků. Slovenská nejvyšší soutěž ale prý má recept, který by ji mohl opět pozvednout. Šéf soutěže Richard Lintner zvažuje, že by od nadcházející sezóny naši východní sousedé přijali do extraligy klub ze zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Šéf slovenské hokejové extraligy Richard Lintner

Článek

„Úvod této sezóny naší extraligy naznačil pozitivní trend a vysílá velmi dobré signály i do zahraničí. Máme jednoho potenciálního zájemce ze zahraničí, který by chtěl být v nadcházející sezóně účastníkem naší nejvyšší soutěže," prohlásil Lintner. Nechtěl však prozatím specifikovat dotyčný klub ani zemi, ze které pochází.

Přiznal ale, že se jedná o tým z jedné ze sousedních zemí. Že by se do slovenské nejvyšší soutěže hnal některý z českých klubů, je nepravděpodobné. To samé platí i o Ukrajině kvůli nestabilní politické situaci v zemi. Nabízí se tedy mužstvo z Rakouska, Maďarska, nebo Polska.

„Těch možností je několik," souhlasí Lintner, kterého o víkendu čekají první formální jednání se zástupci daného klubu. I kdyby ale uspěl, s přijetím nového účastníka by následně musely souhlasit i všechny celky hrající slovenskou nejvyšší soutěž.

„Pokud bychom se dostali za hranice Slovenska, zvýšilo by to náš marketingový potenciál. Plynuly by z toho ekonomické výhody, následně by byla možnost zabezpečit dražší hráče, což by směřovalo k zvýšení atraktivity klubů," nastiňuje možné pozitivní dopady pro slovenskou extraligu.

„Dokážu si představit, že by se naše liga rozšířila i o tři nebo čtyři další mužstva. Principiálně to je možné, ale uvidíme, jaká bude realita. Soutěže okolo nás se spojují a nerad bych se za pět deset let ohlédnul zpátky a viděl, že Slováci zůstanou úplně sami," uzavírá Lintner.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec