Hlavní obsah

Šimíček se stal novým trenérem hokejistů Skalice

Skalica

Český trenér Roman Šimíček povede ve slovenské extralize hokejisty Skalice. U posledního týmu tabulky nahradil krajana Martina Stloukala. Třiačtyřicetiletého mistra světa z roku 1999, který působil jako asistent trenéra Petera Oremuse ve Vítkovicích i v Košicích, čeká premiéra na pozici hlavního kouče. Šimíčkovým asistentem bude Michal Ružička, který spolupracoval i se Stloukalem.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Vedení Skalice se dohodlo se Stloukalem na ukončení spolupráce ve středu. Šimíček byl spolu s Oremusem odvolán v sobotu z lavičky Košic, které v minulé sezoně dovedli k obhajobě titulu. Zatímco Oremus zamířil do Karlových Varů, Šimíček zůstal na Slovensku. Premiéra jej čeká už dnes na ledě Popradu.

Trenérskou kariéru začal Šimíček na konci svého působení v polském Tychy, kde končil v sezoně 2012/13 jako hrající asistent. Bývalý centr má na kontě i 63 zápasů v NHL za Pittsburgh a Minnesotu Wild. Vedle mateřských Vítkovic působil také v pražské Spartě, Hämmenlinně, IFK Helsinky i Dukle Trenčín. V české reprezentaci má na kontě 53 startů a ve sbírce také bronz z mistrovství světa 1997.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 55. min Živě
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec