Hlavní obsah

Tým Severní Ameriky bude trénovat na Světovém poháru McLellan

New York

Trenér hokejistů Edmontonu Todd McLellan, který dovedl v květnu k triumfu na mistrovství světa v Praze Kanadu, byl jmenován hlavním koučem Týmu Severní Ameriky na Světovém poháru. Ten budou na turnaji v Torontu, který je na programu od 17. září do 1. října příštího roku, tvořit talentovaní hráči z Kanady a USA do 23 let.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Kouč Edmontonu Todd McLellan se představí na Světovém poháru.

Článek

"Je to vzrušující příležitost. Mám skvělou zkušenost s národním týmem z České republiky. Zanechalo ve mně dobrý dojem být s takovým typem hráčů a mít šanci na úspěch. Těším se na to," řekl McLellan. Pod jeho taktovkou tým i s hvězdou Sidneym Crosbym světový šampionát zcela ovládl a vyhrál všech deset zápasů.

Výběr mladíků se utká ve skupině B s Finskem, Ruskem a Švédskem a dva nejlepší postoupí do semifinále. Druhou skupinu tvoří Kanada, USA, Česko a Výběr Evropy. "Myslím, že náš tým bude mít velkou energii. Pravděpodobně budeme outsider, který může potrápit zkušenější a vyzrálejší týmy," dodal McLellan.

McLellan nejdříve působil v NHL jako asistent trenéra v Detroitu a podílel se v roce 2008 i na zisku Stanleyova poháru. Hned po triumfu zamířil jako hlavní kouč do San Jose, kde skončil po minulé sezóně. Nově převzal Edmonton, z kterého by mohl mít v kádru například dvaadvacetiletého Ryana Nugenta-Hopkinse či osmnáctiletou jedničku letošního draftu Connora McDavida.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko