Hlavní obsah

Trest za vykulené oči. Liberec čelil i nájezdům dva na nikoho

Liberec

Domácí extralize aktuálně vládnou, cesta mezi osmičku nejlepších týmů kontinentu se ale Liberci komplikuje. První bitvu s Davosem prohráli Bílí Tygři 3:5 a v oblíbeném lyžařském středisku budou za týden zkoušet smazat dvougólové manko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Marek Schwarz se v duelu s Davosem rozhodně nenudil.

Článek
Fotogalerie

Parádní tempo, množství šancí a konečně i téměř vyprodaná hala. Liberec si užíval dosavadního vrcholu hokejově vydařeného podzimu, jenž měl ale výsledkovou kaňku. Švýcarský mistr sice disponoval jen šesticí beků a chyběla mu největší hvězda Devin Setoguchi, jenže chybující libereckou obranu vytrvale trestal.

Nezasloužili si vyhrát

„Nezasloužili jsme si vyhrát. Tolik chyb, co jsme udělali v první třetině, se nám nepovedlo za celou sezónu. Stále chodili ve dvou na jednoho, dokonce i dva na nikoho, Švára (gólman Marek Schwarz) nás podržel,“ viděl autor dvou libereckých tref Branko Radivojevič.

„Přišlo mi, že Liberec šel do zápasu trochu s obavami,“ vypozoroval slovenský obránce Davosu Ján Brejčák. A domácí kouč Filip Pešán s ním příliš nepolemizoval. „Trochu respekt tam byl, měli jsme vykulené oči, přece jen soupeř je špičkové evropské mužstvo. Nakonec jsme s ním ale sehráli vyrovnanou partii,“ pochválil tým za výkon.

Jenže nad výsledkem jásali hosté. „V takový jsem ani nedoufal,“ přiznal trenér Arno del Curto. Tygři však plánují ještě kousat. „Už jsme letos dokázali, že aspoň dva góly dát umíme a když zlepšíme obranu, je tenhle výsledek pro odvetu hratelný,“ věří Radivojevič.

Reklama

Související témata: