Hlavní obsah

Náš výkon se blížil mistrovské sezóně, ocenil kouč Rulík výhru nad Frölundou

Litvínov

Nevídaná proměna! Zatímco litvínovští hokejisté se v extralize trápí a prohráli i minulé dva domácí zápasy, v Lize mistrů sbírají úspěchy. V prvním osmifinálovém duelu play off si vyšlápli na Frölundu, když lídra švédské ligové soutěže zdolali 2:1 brankami Karla Kubáta a Robina Hanzla.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl (vpravo) se raduje z druhého gólu v síti Frölundy. Vlevo obránce Filip Pavlík.

Článek
Fotogalerie

Litvínovští uspěli navzdory problémům se sestavou. A tak v útoku museli nastoupit i obránci Pavelka a Baránek. „Ze soupisky pro Ligu mistrů nám vypadlo asi osm hráčů, z toho bylo víc útočníků. A když jsme se těsně před zápasem rozhodli, že nebudeme riskovat ani start Jánského, využili jsme beky. Improvizace dopadla dobře," líčil trenér Radim Rulík.

Hráči Vervy předvedli bojovný a účelný hokej. „Nechci říci, že jsme na to koukali ze střídačky překvapeně, ale náš výkon se blížil loňské sezóně. Alespoň nám chvílemi připomínal některé zápasy při cestě za titulem," prohlásil kouč úřadujícího mistra.

Frölunda podle něj Litvínov ničím nezaskočila. „Asi nás neznali jako soupeři z extraligy. Ale to neznamená, že teď máme větší šanci na postup než švédský celek. V odvetě budou úplně jiným týmem," uvažoval Rulík.

V Litvínově věří, že skalp Frölundy vlije týmu chuť do dalšího tréninku. „Určitě se nám bude lépe pracovat, než kdybychom se pitvali v ligových nezdarech a měli hlavy dole. Takhle jsme se přesvědčili, že se dá odehrát solidní zápas i na mezinárodní scéně a ještě k tomu s favoritem. Po jedné konfrontaci si však netroufnu srovnávat českou a švédskou ligu. Uvidíme, co s námi udělá týden mezi oběma duely. Hráči dostanou krátké volno a začneme se se připravovat na souboj v Göteborgu," poznamenal trenér.

Petrásek: Životní zážitek

Hrdinou zápasu byl brankář Michael Petrásek. Ač v extralize neodchytal ještě ani minutu, Liga mistrů mu náramně svědčí. „Měl jsem z utkání obavy, vždyť do Litvínova přijel švédský lídr. Ale nakonec to byl můj životní zážitek, co se soupeře týče. Při hostování v prvoligovém Mostě jsem před pár dny dostal po třech gólech od Prostějova a Benátek a od věhlasné Frölundy jen jeden. Tomu kontrastu se musím trochu smát," líčil mladý gólman. „Ale kluci výborně bránili a nepouštěli protivníka do šancí. A pár střel mě trefilo. Za stavu 2:1 mi tam cinkla tyčka, štěstí k tomu patří," oddechl si hokejista, který přišel do kádru extraligového šampióna v létě z prvoligového Ústí nad Labem.

V Lize mistrů chytal za Litvínov ve Vídni, doma proti Grenoblu a Frölundě. Váží si prvních mezinárodních zkušeností a věří, že se dočká šance i v české extralize. „Nijak na to netlačím. Snažím se pracovat, a jestli někdy nastoupím, to nechám na trenérovi brankářů Zdeňku Orctovi," zůstal Petrásek realistou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko