Hlavní obsah

Vyspělost Oulu byla znát, ale vyhrát jsme si zasloužili, těšilo sparťana Hlinku

Praha

Hokejová Sparta získala v Lize mistrů hodně cenný skalp a má i solidní pozici pro odvetu. Finský mistr Kärpät Oulu sice dostal v dosavadních šesti utkáních soutěže jediný gól, na ledě pražského celku v úvodním utkání 2. kola play off však inkasoval hned čtyřikrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Robert Sabolič, Jaroslav Hlinka a Jan Buchtele oslavují gól - ilustrační foto.

Článek

Výhru sparťanů 4:2 přineslo rapidní zlepšení výkonu od poloviny zápasu. „Začali jsme připodělaně, ale včas jsme změnili styl, začali se srážet a tím si otevřeli cestu k jejich brance," tvrdil kouč Josef Jandač. „Prvních deset minut jsme byli takoví trošku zatažení a nebylo to ono. Po gólu na 0:1 se ale naše hra zvedala, hráli jsme dobře a zasloužili jsme si vyhrát," těšilo útočníka Jaroslava Hlinku.

Domácí tým před více než čtyřtisícovou návštěvou otočil skóre během necelých tří minut, nakonec tedy našel recept na propracovanou defenzívu Oulu. „Výborně bruslili a hodně pečlivě bránili, ve všech směrech byla znát jejich hokejová vyspělost. My ale udrželi herní soustředěni a hlavně nepohrdli šancemi," těšilo Hlinku, jehož gól dal skóre konečnou podobu.

Sparta jen 27 vteřin po své brance na 3:1 umožnila hostům snížení, ale pak se trefil nejstarší hráč na ledě, kterému bude příští týden 39 let. „Věk na ledě necítím, snad se ta důležitost mojí rány ještě ukáže. Soupeř nemůže za týden doma až tolik bránit a uvidíme, co to udělá s jeho psychikou i hokejovým projevem," přemítal Hlinka, podle nějž se v obraně Kärpätu dají najít skulinky, pokud musí víc otevřít hru.

Reklama

Související témata: