Hlavní obsah

Frölunda - Litvínov 6:0Hokejisté Litvínova utrpěli ve Frölundě debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Abbott 1 : 0
30. Figren 2 : 0
38. Stalberg 3 : 0
44. Johnson 4 : 0
49. Bengtsson 5 : 0
55. Lasch 6 : 0
Záznam online reportáže

Frölunda

Hokejisté Frölundy deklasovali v odvetném utkání osmifinále play off Ligy mistrů Litvínov 6:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Vedoucí celek švédské ligy v souboji s úřadujícím českým šampionem dominoval od úvodu, střelecky se však prosadil až ve druhé a třetí třetině.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Frölundy Andreas Johnson.

Článek

Severočeši před týdnem trochu nečekaně porazili doma elitní severský tým 2:1, ale v odvetě byli od první minuty pod tlakem. Brankář Petrásek však Vervu dlouho držel ve hře, jen v úvodní třetině si připsal deset zákroků. Jednou mu po Tömmernesově střele pomohla i tyč.

Domácí se poprvé gólově prosadili až ve 28. minutě, kdy se v přesilové hře prosadil Abbott. Druhou branku, která hostům už zajišťovala postup do čtvrtfinále, přidal za necelé dvě minuty Figren. Švédové poté mírně polevili a snížit mohl Gerhát, nájezd na Johanssona však neproměnil.

Místo zdramatizování duelu se tak potřetí prosadila Frölunda a trefa Stalberga domácí definitivně uklidnila. Seveřané poté utkání v pohodě dohrávali a i přes řadu úspěšných zákroků Petráska přidali další tři góly a bez problémů postoupili do další části soutěže.

Odvetné utkání osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:
Frölunda - HC Verva Litvínov 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 28. Abbott, 30. Figren (Fälth, Johansson), 38. Stalberg (Lasu), 44. Bengtsson (Lehkonen), 49. Abbott (Johnson, Sundström), 55. Lasch (Abbott, Tömmernes). Rozhodčí: Müllner (SR), Lindqvist (Fin.) - Haster, Lundgren (oba Švéd.). Vyloučení: 3:10. Využití: 3:0. První zápas: 1:2, postupuje Frölunda.
Frölunda: Johansson - Bengtsson, Tömmernes, Fantenberg, Larsson, Fälth, Persson, Gunnarsson - Abbott, Sundström, Johnson - Lundqvist, Carlsson, Lasch - Stalberg, Lasu, Rosseli Olsen - Figren, Ehn, Lehkonen - Karlsson. Trenér: Rönnberg.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Baránek, Z. Sklenička, Gula, K. Černý - Smolka, Hübl, Lukeš - Válek, R. Hanzl, Trávníček - Martynek, Piroš, Frolo - Jurčík, Gerhát, Chlapík. Trenér: Rulík.

Reklama

Související témata: