Hlavní obsah

Stejně jako doma jsme nezvládli úvod, litoval Jelínek po vyřazení z Ligy mistrů

Davos

Nevydařené první třetiny připravily hokejisty Liberce o šanci na postup do čtvrtfinále play off Ligy mistrů. Bílí Tygři inkasovali v souboji s Davosem v úvodní dvacetiminutovce v domácím zápase i odvetě tři branky. V úterý jim k úspěchu nepomohly ani dvě trefy útočníka Petra Jelínka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaný liberecký útočník Petr Jelínek po inkasovaném gólu s Davosem.

Článek

"Prohráli jsme si to svým způsobem sami. Doma jsme si nechali ze tří brejků dát tři góly, v Davosu se to v první třetině opakovalo. Dali jsme jim tři šance a oni je využili ke třem gólům. Jinak jsme byli podle mě lepším týmem," řekl Jelínek pro klubový web po prohře 3:4.

Vedoucí tým české extraligy švýcarského soupeře výrazně přestřílel, podařilo se mu vyrovnat na 3:3 a měl i šance přidat čtvrtý gól. Vstřelit se ho ale hokejistům Liberce nepodařilo a sami při power play, ke které se kouč Filip Pešán rozhodl již v 55. minutě při přesilové hře, inkasovali.

"Oni už v závěru bránili výsledek. Možná jsme si zasloužili vyhrát, ale museli jsme zkusit se skóre něco udělat, odvolali jsme proto gólmana. Potom jsme dostali čtvrtý gól a bylo už víceméně rozhodnuto," uvedl jednatřicetiletý důrazný útočník.

Jelínek: Nemáme se za co stydět

Liberec skončil v Lize mistrů ve druhém kole play off a podle Jelínka se prezentoval v dobrém světle. "Myslím, že se nemáme za co stydět. Dokázali jsme dvakrát porazit Nitru, odehráli jsme zajímavé zápasy se silnou Skellefteou. Pak následoval Linköping, kterému jsme dali ve dvou zápasech dohromady deset branek," uvedl.

Vyrovnané duely i přes dvě porážky Severočeši odehráli i s Davosem. "Troufám si říct, že to byl skvělý hokej pro diváky. Bylo to znát i na úžasné atmosféře, hrálo se nahoru dolů. Jen nás mrzí, že jsme nedokázali postoupit, sílu jsme na to měli," řekl Jelínek, který věří, že získané zkušenosti týmu pomohou i v extralize.

"Ať jsou to Švédové nebo Švýcaři, nikdo nás vyloženě nepřehrával nebo nám nedal žádný nářez. Konfrontace s cizími týmy pro nás byla každopádně velkou zkušeností," dodal.

Reklama

Související témata: