Hlavní obsah

Nedomanský bude skautem výběru Evropy pro Světový pohár

Toronto

Česká hokejová legenda Václav Nedomanský se bude podílet na složení výběru Evropy pro Světový pohár v roce 2016. Jednasedmdesátiletý mistr světa z roku 1972 byl jmenován jedním z pěti skautů pro tým, který budou tvořit hráči ze zemí mimo Česko, Švédsko, Finsko a Rusko. Nedomanský je v NHL od roku 2012 skautem Nashvillu, dříve pracoval jako evropský skaut i pro Los Angeles.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Václav Nedomanský

Článek

Spolu s Nedomanským vytvoří tým skautů také Slovák Peter Bondra a Kanaďané Sean Burke s Lornem Henningem a Američan Ricky Olczyk. Generálním manažerem byl už dříve jmenován Slovák Miroslav Šatan, prezidentem Němec Franz Reindl a koučem Kanaďan s německým pasem Ralph Krueger, jehož asistentem byl nyní vybrán Kanaďan Paul Maurice, současný kouč Winnipegu.

Bývalý kanonýr Nedomanský, který v roce 1974 emigroval z tehdejšího Československa, má na kontě v NHL za Detroit, New York Rangers a St. Louis 421 utkání a 278 bodů za 122 branek a 156 asistencí. Celou kariéru v Československu strávil rodák z Hodonína ve Slovanu Bratislava.

Majitel stříbra i bronzu z olympijských her i dalších čtyř stříbrných a tří bronzových medailí ze světových šampionátů je i členem Síní slávy Mezinárodní hokejové federace i českého a slovenského hokeje.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články