Hlavní obsah

Jednání se Slovanem finišovala, zájem měly i české kluby. Réway ale míří jinam

Aktualizováno

Dlouho se mluvilo o Slovanu Bratislava, jednání o přestupu Martina Réwaye ze Sparty do kádru jediného slovenského účastníka Kontinentální ligy v posledních dnech nabírala na intenzitě, přesto nakonec z této varianty sešlo. Dvacetiletý talent slovenského hokeje nakonec posílí švýcarský Fribourg-Gottéron, s nímž podepsal smlouvu do konce sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Martin Réway ještě v dresu Sparty a Eyan Keller (28) z Curychu v utkání 1. kola play off Ligy mistrů.

Článek

„Fribourg se se Spartou dohodl na odstupném velice rychle, všechno bylo hotové během dne. Všechny strany jsou spokojené," řekl Sport.cz hráčův agent Michal Sivek.

Švýcarská nejvyšší soutěž přitom nebyla od úvodních jednání prioritou. „Je pravda, že nejdřív jsme zvažovali Kontinentální ligu, v níž má na Martina práva Slovan. Nabídky na přestup jsme dostali i od několika klubů z české extraligy. Jména vám ale neřeknu, moc bych tím oněm klubům nepomohl," usmál se Sivek.

„Už to vypadalo, že Martin do Slovanu skutečně odejde, jenže tato transakce nebyla závislá jen na financích, ale i na dalším transferu hráče v rámci organizace Slovanu. Jenže ten bohužel padnul," přibližuje Sivek s tím, že se Slovan se Spartou dohodl i na finanční kompenzaci za Réwaye.

Práva na Réwaye zůstanou Spartě

„Otázka finanční náhrady skutečně byla odsouhlasena a nebýt transferu dalšího hráče, který Slovan dělal, dospělo by to mezi oběma kluby k dohodě. Za pár dní by podle mě všechno dopadlo jinak, my jsme ale byli tlačeni časem a chtěli jsme, aby Martina hrál. A nabídka Fribourgu byla opravdu velice korektní a zajímavá," uvedl Sivek na adresu klubu, který je v tabulce švýcarské nejvyšší soutěže jen o skóre za vedoucím Davosem.

Součástí dohody je i to, že hráčova práva pro další sezónu bude mít k dispozici i nadále Sparta. „Máme jistou dohodu se Spartou, že hráčská práva na Martina jí zůstanou i po sezóně. Nicméně to Martinovi nebrání v tom zůstat i nadále v zahraničí. Sparta by dostala finanční kompenzaci, ale jen v malé míře," řekl Sivek.

Sparta vyřadila dvacetiletého forvarda ze svého kádru před necelým měsícem, když jí Réway oznámil, že už v klubu není šťastný a chce odejít. V té době nejproduktivnějšího hráče extraligy poslali Pražané do prvoligových Benátek nad Jizerou, se kterými ale jen trénoval a do soutěžního zápasu nenastoupil. Na začátku listopadu Réway reprezentoval Slovensko na Německém poháru.

Reklama

Související témata: