Hlavní obsah

Nejlepší věc, která se mi mohla stát, lebedí si Réway ve Fribourgu po konci ve Spartě

Praha

Už dnes večer se dočká premiéry ve švýcarské lize. Útočník Martin Réway na sebe obleče „Crosbyho“ osmdesát sedmičku a na ledě Bernu se postaví do středu útočné formace Fribourgu mezi křídla Benjamina Plüsse a Killiana Motteta. Své nové angažmá po konci v pražské Spartě si dvacetiletý talent slovenského hokeje nemůže po pár dnech vynachválit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Martin Réway ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

„Změna ovzduší je ta nejlepší věc, která se mi mohla stát," uvedl Réway po čtvrtečním tréninku s novými spoluhráči pro švýcarský deník La Liberté.

Rodák z Prahy se ve Spartě podle svých slov přestal cítit šťastný, představoval si větší herní vytížení a 23. října ho Sparta vyřadila z kádru. V té chvíli nejproduktivnější hráč extraligy byl poslán do prvoligových Benátek nad Jizerou, za něž ale jen trénoval a do soutěžního zápasu nezasáhl.

„Na začátku sezóny to bylo (ve Spartě) dobré, hrál jsem hodně minut. Neviděl jsem důvod ke změně, ale věci se pak začaly ubírat špatným směrem. Snažil jsem se komunikovat s klubem, situace se ale nelepšila. Poprosil jsem tedy svého agenta, aby zvážil jiné možnosti," přibližuje Réway, jehož provází pověst vynikajícího hráče, ovšem se složitou povahou.

Splním, co se po mně bude vyžadovat, slibuje

„Ve skutečnosti rád vyhrávám. Jsem šťastný, že jsem se ocitl v týmu, který šlape. Znamená to, že má zdravé základy, což je pro mě důležité," poukazuje útočník na fakt, že Fribourg, se kterým podepsal smlouvu do konce sezóny, se v tabulce švýcarské nejvyšší soutěže nachází na druhém místě za vedoucím Curychem jen vinou horšího skóre.

A fanouškům klubu i jeho vedení slibuje, že s ním nebudou žádné problémy. „Splním, co se po mně bude vyžadovat, abych dobře zapadnul. Není to tak, že začínám od nuly," tvrdí Réway, který za poslední měsíc odehrál jen tři zápasy za slovenskou reprezentaci na Německém poháru.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko