Hlavní obsah

Dal první hattrick a už ho naháněl bitkař! Zachu šli chránit i spoluhráči ze střídačky

Na víkendový zápas proti týmu Niagara IceDogs v zámořské juniorské Ontario Hockey League (OHL) nejspíš nikdy nezapomene. Talentovaný český hokejista Pavel Zacha v něm pomohl k triumfu své Sarnie Sting 6:2 hattrickem, svým vůbec prvním v životě, zároveň se ale musel mít na pozoru. Soupeři totiž po osmnáctiletém útočníkovi tvrdě šli a po zásahu Zachových spoluhráčů dokonce došlo i na hromadnou bitku.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejový útočník Pavel Zacha obléká na draftu NHL dres New Jersey Devils.

Článek

„Byl to můj vůbec první hattrick v kariéře, nikdy předtím jsem tři góly v jednom zápase nedal. Takže si užívám, že jsem klukům pomohl k výhře, protože to pro nás byl strašně důležitý zápas," řekl Zacha pro The Observer o utkání, v němž se prosadil při hře ve stejném počtu hráčů, v přesilovce i v oslabení.

„Pomůže mi to po mentální stránce, čekání na hattrick už mám konečně za sebou, z čehož jsem šťastný," prohlásil Zacha, jemuž ke gólové explozi gratuloval i jeho otec, který všechny synovy zápasy sleduje z České republiky. „Hnedka mi poslal blahopřání, přitom po skončení zápasu bylo doma pět hodin ráno."

Utkání s Niagarou přineslo kromě osmi branek i nespočet vyhrocených situací. Vše odstartovalo už během rozbruslení, během něhož došlo na středové červené čáře k několika potyčkám.

Vážím si toho, děkoval Zacha spoluhráčům za zastání

Ty se přenesly i do samotného zápasu. Rozhodčí sice žádného hráče nevyloučili do konce zápasu, přesto však celkem rozdali 51 trestných minut. Po siréně oznamující konec druhé třetiny se na ledě strhla hromadná rvačka.

„Oni šli po Zachovi, který je naším nejlepším hráčem. A je neakceptovatelné, aby jeden z jejich nejtvrdších hráčů a bitkařů na něj vyrukoval. Takže několik našich kluků naskákalo ze střídačky na led, aby ho ochránili. Tak to má v hokeji vypadat," říkal útočník Sarnie Noah Bushnell, který byl jedním z těch, kteří se Zachy neváhali zastat.

„Je skvělé mít v týmu někoho takového. Vážím si toho," děkoval svým spoluhráčům Zacha, jehož si letos jako šestku draftu NHL vybralo New Jersey. S ním brněnský odchovanec nakonec podepsal tříletý nováčkovský kontrakt, jeho platnost se ale Zachovým odchodem do juniorské OHL odkládá. Zacha za Sarnii, kde strávil i uplynulý ročník, odehrál v probíhající sezóně sedmnáct zápasů a připsal si dvanáct branek a osm asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče týmu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice