Hlavní obsah

Petružálek skončil ve Švédsku, vrátí se do Litvínova? Je to téma, přiznal Kysela

Örebro
Aktualizováno

Cítí šanci a otevřeně přiznává, že tohle jméno by pro trápícího se mistra bylo obrovským přínosem. Hokejový útočník Jakub Petružálek se totiž dohodl na konci svého angažmá ve švédském Örebru a generální manažer Litvínova Robert Kysela hlásí, že o odchovance klubu má velký zájem! Vše se bude odvíjet od postoje třicetiletého reprezentanta. Ten však nejspíše upřednostní setrvání v zahraničí.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Petružálek skončil ve Švédsku. Ve kterém klubu bude působit nyní?

Článek

„Záleží na Kubových představách, ale za Litvínov říkám, že pro nás by jeho návrat k nám rozhodně byl tématem," uvedl Kysela v rozhovoru pro Sport.cz.

Petružálek se do Litvínova vrátil v průběhu uplynulého ročníku, kdy po tragickém úmrtí své přítelkyně předčasně skončil v Jekatěrinburgu v Kontinentální lize. Okamžitě se stal jedním z největších tahounů Litvínova, kterému pomohl k zisku historického mistrovského titulu.

Poté ale upřednostnil zahraniční angažmá. „Po minulé sezóně mi Kuba sice říkal, že by teď chtěl tři čtyři roky hrát za nadstandardní peníze v Rusku nebo Švédsku, aby zabezpečil sebe i budoucí rodinu. Plně to chápu, ale třeba teď bude chtít sezónu dokončit u nás jako tu minulou," doufá Kysela.

Kysela: Petružálkův návrat by byla obrovská pomoc

Petružálek odehrál za Örebro v probíhajícím ročníku čtrnáct zápasů, v nichž si připsal čtyři branky. „Jakub je jeden z nejlepších hráčů, který u nás hrál. Bohužel se mu ale moc nedařilo. I kvůli tomu, že se zranil. Po reprezentační přestávce by měl být schopen opět hrát a bude mít spoustu příležitostí ukázat, jak dobrým hráčem je," uvedl generální manažer Pontus Gustafsson na klubovém webu.

„Vím, že v Örebru nebyl úplně spokojený. Chystám se mu zavolat a jeho situaci prokonzultujeme," řekl Kysela, který věří, že by Petružálek aktuálně poslední tým extraligové tabulky mohl nastartovat.

„Kdyby se vrátil, byla by to pro nás obrovská pomoc a neskutečná posila. V minulé sezóně svoje kvality naplno ukázal a navíc je to bezvadný hráč do kolektivu," uzavřel generální manažer Vervy.

Pravděpodobnější variantou ovšem je, že mostecký rodák zůstane v cizině. „Jakubovi se ve Švédsku nedařilo jako na jaře a jak by si přál. A ani nedostal tolik prostoru na ledě," řekl ČTK hráčův zástupce Michal Leimberger ze společnost Global Management Group. „Nějaké varianty se rýsují a teď v reprezentační přestávce je rozpracujeme," uvedl Leimberger a nabízí se Petružálkův návrat do KHL, kde oblékal dres Chabarovsku, Dynama Moskva, Kazaně a Jekatěrinburgu. S Dynamem získal v roce 2013 Gagarinův pohár.

Kde bude Jakub Petružálek působit ve zbyktu sezóny?
V Litvínově
25,4 %
V jiném extraligovém týmu
6,2 %
V některém celku KHL
59,4 %
V jiné zahraniční soutěži v Evropě
7,1 %
V zámoří
1,9 %
Celkem hlasovalo 2739 čtenářů.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko