Hlavní obsah

Nechutná scéna ve druhé hokejové lize. Sudí upadl po zákroku hráče do bezvědomí

Praha

Táborští hokejisté právě rozjížděli jednu ze svých akcí před jabloneckou brankou, když čároví rozhodčí znenadání přerušili hru. Jejich kolega, hlavní sudí Patrik Vokřál, totiž zůstal ve střední třetině bezvládně ležet na ledě. Co se stalo? Muže v pruhovaném podle čárových arbitrů úmyslným a surovým způsobem inzultoval zásahem hokejkou do krku obránce Severočechů Martin Tondr.

Foto: www.bkboleslav.cz

Martin Tondr.

Článek

Čároví rozhodčí se okamžitě vydali k Vokřálovi, aby zjistili vážnost situace a na led povolali ze střídačky i lékaře. Ti uvedli, že rozhodčí upadl na krátkou chvilku do bezvědomí. Vokřál prodělal těžký otřes mozku a má zhmožděný krk. Jeho stav se v pondělí mírně zlepšil, i nadále ale zůstává v táborské nemocnici, kam byl bezprostředně po incidentu převezen. Termín jeho propuštění do domácího ošetřování zatím lékaři nestanovili.

"V čase 49:26 hráč hostí č. 10 Tondr Martin ve vzteku zasáhl hlavního rozhodčího vysokou holí do oblasti krku. Zákrok jsem viděl a bylo patrné, že hráč si je svého zákroku vědom. Hlavní rozhodčí okamžitě upadl na led a nehýbal se. Zmíněný hráč č. 10 se po zákroku nesnažil hlavnímu rozhodčímu nijak pomoci a okamžitě rychle odjel na svou hráčskou lavici. Hlavní rozhodčí byl odvezen rychlou záchrannou službou do nemocnice v Táboře. Jelikož bylo patrné, že zákrok byl úmyslný, utkání bylo ukončeno pro inzultaci hlavního rozhodčího," napsal podle oficiálních stránek táborského klubu do zápisu o utkání čárový rozhodčí Aleš Vavruška.

Asistent rozhodčího udělil agresorovi trest ve hře a utkání necelých jedenáct minut před koncem za stavu 3:0 pro Tábor ukončil.

„Tu situaci jsem viděl matně, ale myslím si, že ten zákrok hostujícího hráče tam byl evidentní. Vzniklo to nějak po souboji s Tomášem Černým. Podle mě to jejich hráč neunesl a pak neudržel nervy. Bylo to od nich hodně nesportovní. Každý hráč by měl unést vypjaté situace a zápasy. Pro mě je tohle premiéra. Nikdy v životě jsem neviděl, že by byl ukončený zápas pro inzultaci rozhodčího," uvedl pro server jcted.cz gólman Tábora Tomáš Klestil.

Dá se očekávat, že utkání bude kontumováno ve prospěch domácích, osmadvacetiletému Tondrovi, jenž zároveň působí jako masér u extraligových hokejistů Mladé Boleslavi, s velkou pravděpodobností disciplinární komise udělí exemplární potrestání. Disciplinárka Českého svazu ledního hokeje se bude případem zabývat ve středu, pozváni byli oba hráči a čárový rozhodčí, který utkání ukončil.

Tondr v mládežnických kategoriích nastupoval mimo jiné za Liberec nebo Mladou Boleslav, za tu si v seniorech, stejně jako za Benátky nad Jizerou, zahrál i druhou nejvyšší tuzemskou soutěž.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články