Hlavní obsah

Hit internetu. Chudý chlapec trénuje na zamrzlé louži

Abbotsford

Když opravdu chcete, lze trénovat kdekoli. Třeba i na zamrzlé louži na parkovišti. Dvanáctiletý hokejový brankář Markus Stewart to předváděl v minulých dnech v kanadském městě Abbotsford v Britské Kolumbii.

Brankář na zamrzlé louži

 
Článek

Může to inspirovat. Ne vždy jsou optimální podmínky, ale chlapec se nenechává odradit ničím. A jde za pohybem třeba i jen na zamrzlou louži, kde kousek jeho přípravy zachytila pohotová sousedka. Jindy mladík trénuje na větší vodní ploše. A snaží se alespoň zčásti jít ve stopách staršího bratra, který hraje za místní tým.

Evokuje to možná i časy, kdy kluci u nás pobíhali s hokejkami třeba i jen za tenisákem po pláccích mezi domy. Vlastně máme místo toho hokejbal... Klukovské hry s hokejkou v ulicích už dnes uvidíte asi jen zřídka. V Kanadě si nadšený chlapec vystačí sám.

Má velký sen. „Chytat v NHL, nejlépe za Vancouver," říká jeho matka Chris. Markus je prý na ledě každý den, tedy když mrzne. „Každý rok chce k Vánocům části brankářské výzbroje," pokračuje matka pro zámořská média, která si povšimla nezvyklého ruchu na sítích, když se na nich objevilo video s chlapcem trénujícím na louži. Stalo se doslova hitem internetu.

Markus momentálně nikde nehraje. Není to totiž tak úplně laciné... "Sice by chtěl, ale je z pěti sourozenců. Je těžké hokej finančně utáhnout," dodává matka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko