Hlavní obsah

Pár hodin po smrti otce rozhodl prodloužení

New York

Nezapomenutelný den prožil sedmnáctiletý americký hokejista Doug Caliendo. Jeho otec Lou ve středu zemřel na následky rakoviny, mladý Doug přesto o pár hodin později oblékl hokejovou výstroj a vydal se na led v dresu Zelených rytířů střední školy Notre Dame-West Haven. A poté, co utkání za stavu 2:2 dospělo do prodloužení, přišla právě Caliendova chvíle.

Doug Caliendo rozhodl utkání středoškolských týmů

 
Článek

„Vím, že otec opravdu miloval sport a vždy mě chtěl vidět hrát," vysvětloval mladík, proč se rozhodl nastoupit do střetnutí.

Podle magazínu The Hockey News se souboj s Northwest Catholic Lions pro jeho tým vyvíjel dost nepříznivě. Po dvou třetinách totiž soupeř vedl 2:0. Caliendo ve třetí části jednou asistencí přispěl k tomu, že po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 2:2 a na řadu přišla dodatečná část hry.

A Doug Caliendo nakonec byl také tím, kdo celý zápas rozhodl, když byl první u odraženého puku a s pomocí mohutného nápřahu rozvlnil síť.

Vzápětí už jen ukázal směrem k nebi, aby bylo zřejmé, komu důležitý gól patří, a poté zmizel pod lavinou bílých dresů.

„První, na co jsem si vzpomněl, byl můj táta. On byl tím, kdo mě přivedl k tomuto sportu," uvedl hrdina dne a dodal: „Nejspíš by mi teď řekl: Konečně ses trefil."

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec