Hlavní obsah

Nevídaný útok na sudího. Plivance a rvačka, mladého hokejistu zatkla policie rovnou na ledě!

Nevídaná scéna se odehrála v zápase juniorské ligy AA v kanadské provincii Québec. Jednadvacetiletý hokejista Olivier Marcotte hájící barvy Sherbrooke skončil během střetnutí s domácím týmem Nicolet v poutech. Policie jej přímo na ledě zatkla poté, co napadl jednoho z čárových rozhodčích.

Policie zatkla hokejistu přímo na ledě.

 
Článek

K incidentu došlo v průběhu třetí třetiny. Podle zprávy kanadského zpravodajského serveru CBC News Marcotte po slovní výměně plivl čárovému arbitrovi do tváře, brzy poté se za jednou z branek strhla mezi sudím a mladým hokejistou dokonce rvačka. Rozhodčím se nakonec podařilo útočníka zpacifikovat.

Na led byli přivoláni policisté, kteří hráči nasadili pouta a následně odvedli do vazby. "Myslel jsem si, že už jsem za dvacet let působení v hokeji viděl všechno, ale tohle je opravdu poprvé," řekl pro Journal de Montreal trenér Nicolet Dominic Amyot.

Seržantka Annie Thibodeauová sdělila, že proti Marcottemu nebude vzneseno obvinění, pokud někdo nepodá podnět. Hokejista byl ještě tu noc propuštěn z vazby.

Prezident soutěže Serge Campeau se k celé záležitosti vyjádří až poté, co si promluví se všemi aktéry. Ovšem ujistil, že liga nebude takové chování hráče přehlížet.

Reklama

Související témata: