Hlavní obsah

Děs na ledě! Rozpárali mu krk. Mohlo to být horší, říkal mladý Slovák

Vaxjö

Spravilo to patnáct stehů a se zraněním, které vypadalo hrozivě, statečně vyrazil mladý slovenský hokejista znovu boje. Útočník Peter Cehlárik ze švédského celku Lulea z kontaktu s ostřím soupeřovy brusle vyšel docela šťastně. Citlivějším náturám by se ovšem obrázky s hrozivě vypadající jizvou nemusely líbit.

Foto: Sport.cz

Peter Cehlárik a detailní pohled na jeho krk po šití.

Článek
Fotogalerie

S rozpáraným krkem na konci druhé třetiny ligového souboje s týmem Vaxjö mířil Cehlárik na střídačku. Až v šatně se pořádně stačil leknout následků střetu s Lennartem Petrellem. „Trochu. Když jsem viděl zakrvavený ručník. Ale doktor mi řekl, že rána není tak hluboká. Jsem rád, že to dopadlo tak dobře. Mohlo to být horší," líčil dvacetiletý hokejista.

Asistent kouče Anders Burström mu preventivně už na lavičce stisknul krk, ale tepna nebyla zasažena. Krvácení brzy ustalo. „Ale měl jsem z toho husí kůži," přiznal člen trenérského týmu.

Nehoda vyvolala vzpomínky na hrozivý úraz dalšího slovenského hokejisty Richarda Zedníka. Útočník Floridy v únoru 2008 při utkání s Buffalem po zásahu bruslí spoluhráče Olliho Jokinena do krku ztratil údajně až dva litry krve, zažil dramatické chvíle a delší dobu trávil v nemocnici.

To Cehlárik mohl vyrazit hned zpět na led. Ani prý nepomyslel na to, že by už nehrál. „Proč? Bylo to sešité, šlo to."

Reklama

Související témata: