Hlavní obsah

Plný dům nás dotlačil k zasloužené výhře, radoval se obránce Znojma Šulák

Znojmo

Znojemským hokejistům se ve druhém finálovém duelu nadnárodní soutěže EBEL s rakouským Salcburkem povedl famózní obrat. Přestože v polovině utkání prohrávali 1:3, v báječné atmosféře před vyprodaným hledištěm (4800 diváků) přetočili skóre čtyřmi góly ve svůj prospěch. Díky vítězství 5:3 srovnali stav série na 1:1 na zápasy.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Znojemští fanoušci na vyprodaném stadiónu při finále EBEL ligy.

Článek
Fotogalerie

„Za nepříznivého stavu jsme zvýšili důraz v útočné třetině a vyčistili prostor před naším brankářem. Stejně jako v pátek v Salcburku jsme museli dotahovat, a tentokrát nás plný dům dotlačil k zasloužené výhře," liboval si obránce Orlů Libor Šulák, který zaznamenal rozdílový gól na 4:3. „Po něm soupeř notně znervózněl. Střetnutí mělo fantastický náboj," cenil si.

Útočník Roman Tomas mínil, že ve skvělé kulise byli Znojemští zpočátku trochu nervózní. „Zažil jsem v minulosti finále české extraligy s Vítkovicemi i slovenské s Košicemi. Prostředí ve Znojmě je minimálně srovnatelné, lidé zde teď hokejem neskutečně žijí. Až mi naskakovala husí kůže. Mám radost, že stadión byl znovu vyprodaný po dlouhých dvanácti letech. Tehdy na Jágra, teď na nás," culil se Tomas, který se netají touhou EBEL ligu vyhrát. „V úterý si pojedeme do Salcburku pro druhý triumf," plánoval okamžitě.

Kouč Orlů Jiří Režnar euforii krotil. „Bylo by to skvělé, ale čeká nás tam peklo," předpověděl. „Přesvědčili jsme se, že s obhájci titulu nemůžeme závodit, protože oni jsou strašně silní na puku. Jakmile jsme začali vycházet z důsledné defenzívy, bylo to hned o něčem jiném," tvrdil znojemský trenér.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články