Hlavní obsah

Loni nadchl fintou á la Granlund, teď Šoustal rozhodl sérii v play off. A imitoval plavce

Kelowna

V závěru loňského roku se řádně zapsal do povědomí hokejových fanoušků, když v zápase juniorské soutěže Western Hockey League (WHL) s Edmontonem Oil Kings (6:1) zdárně napodobil legendární fintu finského šikuly Mikaela Granlunda. O necelých pět měsíců později dal o sobě talentovaný útočník vědět znovu. Tomáš Šoustal se v pondělí večer stal hrdinou kanadského týmu Kelowna Rockets, když v prodloužení sedmého duelu s Kamloops poslal z dorážky svůj tým do dalších bojů. Radost českého mladíka byla tak obrovská, že na ledě pobavil diváky vydařenou oslavnou scénkou.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Kelowny Tomáš Šoustal (č. 15) slaví se spoluhráči gól proti Edmontonu.

Článek

V loňské sezóně se Rockets probojovali až do finále Memorial Cupu, vytoužené trofeje se však nedočkali. Letos měla Kelowna velké starosti už v prvním kole play off, zásluhou Tomáše Šoustala však může snít i nadále o prestižním poháru.

Série mezi Kelownou a Kamloops byla vyrovnaná a dramatická. Sedmý rozhodující duel vítěze v základní hrací době nepoznal a postupujícího muselo určit až prodloužení. V něm trnuli domácí příznivci jen sedm minut a sedm vteřin. Šoustal dopravil puk za záda Connora Ingrama v brance a odstartoval bujaré oslavy.

Šoustal, který se v létě zúčastnil přípravného kempu Calgary Flames, imitoval v návalu euforie plavce a před přijíždějícími a rozradostněnými spoluhráči předvedl pár úsměvných temp.

Devatenáctiletý český forvard vsítil třetí a zároveň nejdůležitější gól v sérii. Rozmnožit své střelecké konto může ve čtvrtfinále, v němž Rockets narazí na Victorii Royals.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec