Hlavní obsah

Dány posílí na MS také Eller z Montrealu. Za Švédy nastoupí Wennberg

Kodaň

Útočník Lars Eller z Montrealu je pro hokejisty Dánska třetí posilou z NHL pro květnové mistrovství světa v Rusku. Šestadvacetiletý Eller dostal od Canadiens povolení ke startu po výstupní prohlídce a doplní v kádru jednoho ze soupeřů českých hokejistů v základní skupině A v Moskvě forvardy Jannika Hansena z Vancouveru a Nikolaje Ehlerse z Winnipegu.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Montrealský Lars Eller (81) po utkání s Tampou.

Článek

Eller si v této sezóně NHL připsal v 79 zápasech 26 bodů za 13 branek a stejný počet asistencí. Celkem má bývalý hráč St. Louis ve slavné soutěži na kontě 442 utkání a 156 bodů za 73 gólů a 83 přihrávek. V 37 duelech play off přidal šest zásahů a 12 asistencí.

Třetí posila Švédů z NHL

Útočník Alexander Wennberg z Columbusu bude reprezentovat Švédsko. Jednadvacetiletý bývalý hráč Frölundy je třetí jistou posilou pro MS z NHL pro tým kouče Pära Martse po forvardovi Mikaelu Backlundovi z Calgary a obránci Adamovi Larssonovi z New Jersey.

Wennberg zaznamenal v této sezóně NHL v 69 zápasech 40 bodů za osm branek a 32 asistencí. Švédové budou na šampionátu v Moskvě soupeři českých hokejistů v základní skupině A. Předtím se proti týmu kouče Vladimíra Vůjtka představí také ve středu 27. dubna a o dva dny později ve Znojmě v duelech Euro Hockey Tour.

Reklama

Související témata: