Hlavní obsah

Do přípravy Finska se zapojí gólman Bäckström a útočník Rantanen

Oulu

Hokejisty Finska doplní v přípravě na květnové mistrovství světa v Rusku další dvě akvizice ze zámoří. Tým kouče Kariho Jalonena, který se připravuje v Oulu na zápasy Euro Hockey Tour s Českem, doplní brankář Niklas Bäckström z Calgary a útočník Mikko Rantanen, který převážně působil na farmě Colorada v San Antoniu.

Foto: Hannah Foslien, ČTK/AP

Brankář Calgary Niklas Backstrom (32) zasahuje proti MattuDumbovi z Minnesoty.

Článek

Osmatřicetiletý Bäckström se vrací do reprezentace poprvé od olympijských her ve Vancouveru v roce 2010, kde Finové skončili třetí. Majitel stříbra z předešlé olympiády v Turíně a bronzů ze světových šampionátů 2006 a 2008 v této sezóně odchytal v NHL jen čtyři zápasy.

O devatenáct let mladší Rantanen byl kapitánem finského týmu do 20 let, který letos získal na domácím mistrovství světa v Helsinkách zlato. V NHL v této sezóně v dresu Colorada debutoval a sehrál devět utkání, v nichž nebodoval.

Finové už mají v kádru i pro utkání s Českem, která se budou hrát ve čtvrtek v Oulu a v sobotu v Kouvole, z NHL útočníky Lea Komarova z Toronta a Markuse Granlunda z Vancouveru. Z původní nominace naopak vypadl kvůli nemoci forvard Joonas Nättinen z Jyväskylä.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec