Hlavní obsah

Hokejisty Znojma posílí Řezníček a Vodný, Pucher zůstává

Znojmo

Obránce Dalibor Řezníček ze Zlína a útočník Michal Vodný z Olomouce posílí v příští sezóně hokejisty Znojma v mezinárodní lize EBEL. V dresu poraženého finalisty soutěže bude pokračovat dvojice slovenských útočníků Roman Tomas a Peter Pucher.

Foto: Profimedia.cz

Olomoucký útočník Michal Vodný.

Článek

"Věříme, že Dalibor zacelí díru po odcházejícím Antonínu Bořutovi. Je to velmi kvalitní defenzivní bek, kterého jsme potřebovali," uvedl sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal na klubovém webu.

Čtyřiadvacetiletý Řezníček odehrál za Zlín pět extraligových sezón, ve kterých si včetně play off připsal přes 300 zápasů. V roce 2014 se radoval ze zisku mistrovského titulu.

"Dále jednáme o příchodu kvalitního zahraničního obránce a také jednoho mladého beka z Česka, abychom do sezony vstupovali s osmi obránci," řekl Dočekal.

Kádr projde velkou přestavbou

Vodný, kterému je také 24 let, má mnohem méně extraligových zkušeností. V nejvyšší soutěži hrál pravidelně až v této sezóně a v 57 zápasech nasbíral jedenáct kanadských bodů. Ve Znojmě by měl nastupovat ve formaci s Tomasem a Pucherem. "Měl by jim vytvářet komfort v bránění. Tyto úkoly má velmi dobře naučené ze Zlína i z Olomouce," řekl Dočekal.

Kádr Znojma projde v létě poměrně velkou přestavbou. Odešel například brankář Jan Lukáš, obránci Bořuta, Martin Bača, Lubomír Stach nebo útočníci Colton Yellow Horn, Martin Podešva, Ondřej Fiala nebo Ondrej Šedivý.

"Sice odešlo dvanáct hráčů, ale je potřeba si uvědomit, že mnoho z nich jsme přivedli až v průběhu sezóny nebo před play off jako výpomoc. Strategie klubu bude stejná jako v uplynulé sezóně, trh s hráči budeme i nadále bedlivě sledovat. Navíc jsme znovu připraveni před play off přivést kvalitní posily," dodal Dočekal.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články