Hlavní obsah

Válka skončila, Irák nyní čekají fotbalové bitvy

PRAHA

Irák je zemí zblázněnou do fotbalu, dokonce ani válka nepřerušila tamní nejvyšší soutěž. Přípravu musel přerušit pouze národní tým. I to už je minulostí, nejlepší iráčtí fotbalisté zahájí tento týden trénink. Hlavní kouč, Němec Bernd Stange, se sice ještě nevrátil do země, jeho asistent Adnan Hamád ale již vyzval svěřence, aby dorazili do Bagdádu.

Foto: Repro TV

Trenér Iráku Bernd Stange.

Článek

"Ještě tento týden zahájíme přípravu na mezinárodní klání, která nás čekají. Chceme být dokonale připraveni na olympijskou kvalifikaci," prohlásil Hamád ve vysílání rádia Hlas nového Iráku, které provozují Američané se spojenci. "Budeme trénovat čtyřikrát týdně. Ve hře je příliš," zdůraznil. Olympijské hry pořádají řecké Atény už za rok.

Krok k obnovení irácké reprezentace přivítaly i mezinárodní fotbalové orgány, které se budou snažit o co nejrychlejší opětovné zařazení Iráku do svých struktur. "Jsme rádi, že skončila válka a byla zahájena rekonstrukce země. Fotbal bude hrát při obnově země jistě velmi důležitou roli," poznamenal Peter Velappan, šéf Asijské fotbalové konfederace.

Reklama

Související témata: