Hlavní obsah

Na Ligu mistrů mám skvělé vzpomínky, ale prioritou je Chomutov, říká útočník Huml

Chomutov

Hokejový útočník Ivan Huml má nepřeberné zkušenosti s evropskými klubovými soutěžemi. Za finský Kärpät Oulu nastupoval v European Trophy a v Lize mistrů, v níž loni dokráčel se svým týmem až do finále, rok předtím byl v semifinále. Rozbíhající se ročník LM se ho však netýká, protože protřelý forvard je od léta novou posilou Chomutova v české extralize. A Piráti na mezinárodní scéně neúčinkují. „Beru to jako fakt, mou prioritou je momentálně už jen domácí soutěž,“ říká Huml v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Sledujete dál působení Kärpätu Oulu v letošní Lize mistrů?

V Oulu jsem strávil velkou část kariéry a mám ke klubu pozitivní a kladný vztah. Samozřejmě hledám o něm informace, i když jsem už natrvalo doma v Česku. Vím, že Kärpät je ve skupině Ligy mistrů s Vítkovicemi, a o to víc je to pro mě osobitá záležitost. Vyhráli už v Ostravě, asi mají formu. Pořád mě zajímá, co je v Oulu nového a jak si moji bývalí spoluhráči dál povedou v evropské soutěži.

Mrzí vás, že si nezahrajete na klubovém evropském poli?

Na jedné straně se mi po vlastní účasti v Lize mistrů stýská, ale z druhého pohledu stavím před emoce a pocity spíše chomutovskou realitu. Co si budeme povídat, zvládnout finskou ligu a evropské soutěže bylo náročné. V obou jsme bojovali o nejvyšší mety a s play off narůstal počet zápasů na maximum. I já jsem trávil na ledě spoustu času. Nesmírné ambice má Oulu i letos. Nyní se mohu soustředit jen na klubovou přípravu před startem extraligy. Tím neříkám, že bych si někdy v blízké budoucnosti nechtěl znovu zahrát v Lize mistrů.

V Chomutově vám hned na úvod vašeho angažmá svěřili kapitánské céčko. Jak se v této roli cítíte?

Moc si toho vážím. Jsem tady nový a poznávám mladé kluky v týmu, těch pár zkušenějších jsem už znal. Ale nedělám si nárok, abych byl pořád kapitánem. Do sestavy se vrací Michal Vondrka, který první čtyři zápasy nehrál. Myslím si, že si céčko zaslouženě přebere zpátky, protože zastával tenhle post v minulé sezóně.

Chomutovským hokejem rezonuje i otázka, jak si mužstvo povede bez nejlepšího hráče extraligy Romana Červenky. V létě zamířil do švýcarského Fribourgu.

Když odejde hráč takového kalibru a formátu, zůstane po něm určitá díra v kádru a elitní útočné řadě. Nedá se okamžitě zacelit a tým bude jednoznačně jiný, co se týče herní stránky. Potřebujeme mít čtyři vyrovnané pětky a hrát zodpovědný hokej zezadu podpořený kvalitním brankářem. A na tom pracujeme.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články